Asiatisk kulturfestival midt i Aalborg

Karolinelund er ramme om et asiatisk kultursats, der samtidigt har fokus på Asiens fattigste

Carl Chr. Madsen
Mange danskere er fascineret af Asiens farverige kultur og velsmagende mad. Nu giver en helt ny festival nordjyderne mulighed for at blive klogere på asiatisk kultur og for både at smage og lære at tilberede asiatiske lækkerier. Privatfoto
Familieforhold 14. juni 2013 12:12

AALBORG: Mange danskere er fascineret af Asiens farverige kultur og velsmagende mad. Nu giver en helt ny festival nordjyderne mulighed for at blive klogere på asiatisk kultur og for både at smage og lære at tilberede asiatiske lækkerier – samtidig med at de hjælper Asiens fattigste til et bedre liv. Overskuddet fra festivalen går nemlig til projekter i Asien.

Bag denne kultursatsning står den 37-årige Cao Thanh Hà, som i 2012 stiftede den velgørende organisation Sharing International, som støtter vanskeligt stillede enlige mødre i Asien og deres børn til et bedre liv med uddannelse og selvforsørgelse.

Og det skal Asiatisk Kultur Festival hjælpe med til at skaffe penge til.

Cao Thanh Hà er uddannet på Aalborg Universitet og i dag undervisningsassistent samme sted - og så er hun som navnet måske antyder fra Vietnam.

Hun kom til Aalborg sammen med sin daværende mand. de er senere blevet skilt og netop det forhold har været med til at skærpe Cao Thanh Hà’s fokus på enlige mødres vilkår i Vietnam målt med danske enliges.

- Det er altid hårdt at blive skilt, men her i Danmark er yderste konsekvens heldigvis ikke en fattigdom, der gør, at man må sende sine børn sultne i seng eller tage dem ud af skolen – men det er det ofte i Vietnam.

- Derfor besluttede jeg at gøre noget for at hjælpe de værst stillede enlige mødre i Vietnam til et liv med værdighed og tryghed for deres børn, forklarer Cao Thanh Hà.

Og det arbejde sker nu gennem den velgørende organisation Sharing International, som fra 21-23. juni arrangerer Asiatisk Kultur Festival i Karolinelund i Aalborg.

- Jeg kan lide ideen om, at nordjyderne kan komme og nyde den asiatiske kultur, samtidig med at de støtter en god sag.

- Mange danskere er fascineret af Asien og den asiatiske kultur og ikke mindst af maden. Det vil jeg gerne give dem mulighed for at opleve i Aalborg.

- Jeg vil også gerne skabe nogle gunstige rammer for brobygning mellem danskere og asiater og fremme asiaters integration i det danske samfund.

- Kendskab til asiatisk kultur er både relevant for de mange danske turister, som hvert år rejser til Asien, og for de mange danske firmaer, som handler med Asien, siger Cao Thanh Hà.

I Vietnam er det meget skamfuldt at blive skilt – både for børn og forældre – samtidig med, at en presset økonomi for en enlig forsørger kan betyde, at der ikke er råd til børnenes uddannelse, behandling af sygdomme eller i nogle tilfælde endda mad på bordet.

- Ved at hjælpe de enlige mødre til selvforsørgelse er Sharing International med til at bryde den negative sociale arv.

- Vores projekter er som ringe i vandet og forbedrer ikke blot disse mødres fremtid, men også deres børns og børnebørns fremtid, fordi mødrene vil have mulighed for at give dem et stabilt liv med tryghed og uddannelse. Det er bæredygtig og vedvarende udvikling, siger Cao Thanh Hà.

Omkring 100 frivillige arbejder på Asiatisk Kultur Festival. Det gælder asiater, danskere og mange østeuropæere, som studerer i Aalborg giver en hånd med i den gode sags tjeneste.

- Når frivillige fra flere forskellige kulturer arbejder side om side på et stort projekt som dette, så er det i sig selv med til at fremme integrationen og bygge broer kulturer imellem, og jeg håber, at mange nysgerrige nordjyder vil kigge forbi, siger Cao Thanh Hà.

Asiatisk Kultur Festival byder på smags- og kulturindtryk fra Korea, Vietnam, Kina, Thailand, Filippinerne, Japan og Bangladesh, og der vil være aktiviteter for hele familien.

For børnene er der blandt andet gratis ansigtsmaling, skattejagt, fotografering og hoppeborg, mens de voksne kan opleve asiatisk kunst- og fotoudstilling, undervisning i thaimassage, Asienshow samt et autentisk asiatisk gadekøkken, hvor besøgende kan lære, hvordan de tilbereder populære asiatiske retter.

Asiatisk Kultur Festival er arrangeret i samarbejde med Aalborg Kommune og Aalborg Events og er en del af Aalborg Regatta. Hele overskuddet fra billetten og festivalen går ubeskåret til Sharing Internationals godgørende formål i Asien.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...