Lokalpolitik

Assens Kro mejes ned

Den endelige plan for byfornyelsen i Assens er klar.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Borgerne i Assens har længe drømt om, at der blev gjort noget ved den forfaldne bygning, der tidligere husede byens kro. Nu bliver den revet ned.Arkivfoto: Michael Bygballe

ASSENS:Den har været længe undervejs, men torsdag kom den så omsider, planen for Mariagerfjord Kommunes byfornyelsesprojekt i Assens.

Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende fredag.

Efter at en række arbejdsgrupper i løbet af året har arbejdet detaljeret med enkelte emner, og resultaterne løbende er justeret til på flere borgermøder, blev den endelige plan i aftes lagt frem for borgerne ved et møde på Assens Skole.

Det centrale i planen - både geografisk og tyngdemæssigt - er, at to ejendomme på Storegade rives ned.

Den ene er kroen, der kun har været kro af navn i den seneste halve snes år, og som med årene er blevet mere og mere forfalden.

Den anden ligger lige ved siden af kroen og husede indtil for nogle år siden købmandsforretningen Kwik Spar.

Færdige i 2013

Der er totalt seks millioner kroner til projektet, som skal realiseres inden udgangen af 2013. Først skal planen igennem høring hos handicaprådet, seniorrådet og ungdomsrådet. Endelig skal den færdige plan godkendes i By-, bolig- og landdistriktsministeriet, der har bidraget med 1,7 mio. kr. i støtte.

- Det sker senest til juni, og så skal de enkelte opgaver i udbud, så vi har travlt. Men vi skal nok nå det, siger Preben Christensen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.