Aalborg

Astrid Camilla får årets Frivilligpris

Astrid Camilla Jensen fra Frirummet kæmper for at hjælpe sårbare unge videre i livet

Astrid Camilla Jensen fra Frirummet får årets Frivilligpris 2016. Foto: Jesper Thomasen

Astrid Camilla Jensen fra Frirummet får årets Frivilligpris 2016. Foto: Jesper Thomasen

AALBORG:Astrid Camilla Jensen fra Frirummet, en klub for psykisk sårbare unge, er vinder af Frivilligprisen 2016 i Aalborg Kommune.

Astrid Camilla Jensen var med til at etablere Frirummet i 2013 og har lige siden da været en del af ledelsen i klubben, som er blevet brugt af flere hundrede unge i Aalborg Kommune.

Selv ser hun Frirummet som et sted, hvor sårbare unge kan være unge sammen med andre, der forstår dem og de problemer, de kæmper med - og at de netop her bliver betragtet som hele mennesker og ikke blot et sagsnummer.

- Man kan ikke gøre noget forkert her, fortæller Astrid Camilla Jensen, der ved, at netop følelsen af at være anderledes og frygten for at blive socialt udstødt kan være en stor hindring for de unge, der besøger Frirummet.

- Vi kan godt finde på at sige: "Jamen, det er også fordi, du er psykisk syg" - det er noget, vi joker med. Og det er ok, når man siger det hos os, for vi ved, at de andre står det samme sted, fortæller Astrid Camilla Jensen, der er overbevist om, at netop latteren og det at kunne tale med andre uden at blive stemplet som sær, er altafgørende for, at man kan komme videre i livet.

Folk rykker sig

Og det er netop det, der sker i Frirummet, fortæller hun:

- Det er helt fantastisk, når jeg kan se, hvordan folk rykker sig - for det gør de. Og selvom det er vemodigt, når de forlader os, fordi de ikke har brug for os længere, så glæder jeg mig over, at vi har været med til at bringe dem videre, fortæller den unge kvinde, der også selv har kæmpet meget med psykiske udfordringer, som dog er blevet mindre med tiden, ikke mindst takket være arbejdet i Frirummet - men hun kæmper stadig hver dag.

- Jeg har altid fået at vide, at jeg ikke var god til noget, fortæller Astrid Camilla Jensen, der selv i arbejdet med de unge har svært ved at give sig et klap på skulderen, når det lykkes at hjælpe unge videre i livet.

- Jeg ser det ikke som min fortjeneste, fortæller hun.

Men én ting er, hvordan hun selv ser sig - noget andet er, hvordan hun bliver betragtet af andre; der er mange, som står bag hendes nominering til Frivilligprisen 2016. Og holdningen er, at det er hende fuldt fortjent endelig at blive anerkendt for det arbejde, hun har gjort og gør.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.