Asylansøgere ankommet til Simested

Syrerne blev budt velkommen med kaffe, kage og blomster

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SIMESTED:Omkring klokken 13 ankom de første cirka 50 af i alt 100 syriske asylansøgere til den nedlagte skole i Simested, der hen over de næste fire måneder skal fungere som midlertidigt asylcenter.

Det var et par timer tidligere end ventet, men Gerda Sørensen og Ella Jensen fra Simested skyndte sig ned for at byde dem velkommen med blomster, kaffe og hjemmebagte squash- og chokoladekager.

- Jeg ved ikke, hvor mange gange, de har sagt ”thank you”. De er så taknemmelige, at jeg får en klump i halsen, siger Ella Jensen.

- Tusind tak til alle

Det midlertidige asylcenter er blevet stablet på benene på ganske få dage, for beslutningen om at skolen skulle bruges som asylcenter, blev først truffet i tirsdags.

Men Vesthimmerland Asylcenter har nået at gøre de gamle klasseværelser klar til sovesale, der er opsat computere, og efter syrernes ankomst gik de i gang med at samle bordfodboldborde.

- Omgivelserne er rigtig rare. Jeg føler virkelig, at Danmark har taget imod mig, som var jeg hjemme hos mine forældre. Tusind tak til alle i Danmark, der har taget så godt imod os, siger Jihad Al Ayoubi, der har været i Danmark i 14 dage.

Den sidste halvdel af asylansøgerne ankommer til den vesthimmerlandske by på mandag.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden