Asylansøgere plukker hyben for Fynbo Foods

Flere hundrede plukker i denne uge hyben for at tjene penge til asylcentre - se tv her

11
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Undervejs i plukningen var der tid til multietnisk kædedans med deltagelse af både danskere, somaliere og afghanere. Foto: Hans Ravn

VRÅ:Det var et sjældent syn, da op mod 200 højskoleelever og asylansøgere sammen vandrede rundt i de regnvåde klitter ved Kærsgaard Strand.

Regnvejr og hybentorne var de væsentlige modstandere, men guleroden ved arbejdet var vigtigere for de mange mennesker i klitterne.

De plukkede bær bliver nemlig solgt til marmeladeproduktion, og pengene går til en pulje, hvor halvdelen skal bruge på asylcentrene, mens halvdelen går til fælles projekter i Hjørring Kommune.

Flere formål

Det er Vrå Højskole, der har stået for arrangementet, og viceforstander Søren Ottzen ser flere formål med plukningen.

- Fynbo Foods får plukket sine hyben. Der kommer penge til asylcentrene, og både højskoleelever og asylansøgere får en sjov aktivitet i dag, siger Søren Ottzen.

Vil gerne arbejde

Det er især de mange asylansøgere, der selv står for plukningen, men alle, der har lyst til at hjælpe til, kan bidrage med plukkede hyben ved at aflevere dem på Vrå Højskole på lørdag.

Udover pengene og oplevelserne mener Søren Ottzen også, at man opnår at sende et godt signal omkring asylansøgerne.

- Det sender en besked til omverdenen om, at de, der kommer her til landet, de vil altså gerne arbejde. De vil rigtig gerne ud og lave noget, mener viceforstanderen

Fint og vådt

Det var et trist og gråt klitlandskab, de mange asylansøgere kom ud til tirsdag formiddag, men det holdt ikke asylansøgerne tilbage.

Snart blev gråvejret lyst op af store smil.

Store områder var således rømmet for hyben i løbet af få timer, og plukkerne måtte sprede sig over større områder for at finde flere hyben.

Det foregik i et humør, der langt overgik, hvad vejret ansporede til, og der var således lyd af sang og grinende tilråb på mage forskellige sprog i luften over hybenkrattene.

- Det er meget fint, og meget vådt, udtrykker Filmon Awot fra Eritrea sig, på sit meget sparsomme dansk, om ugens begivenheder.

Det er blandt andet planen, at pengene til asylcentrene skal bruges på legetøj til centrenes børn.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.