Autistiske elever får lov at blive

Flertal i skoleudvalg vil ikke flytte specialklasser fra Vestbjerg

Foto: Laura Guldhammer <i>Foto: Laura Guldhammer</i>

Foto: Laura Guldhammer Foto: Laura Guldhammer

VESTBJERG:Der tegner sig nu et flertal for at droppe planerne om at flytte eleverne i Vestbjerg Skoles specialklasser til henholdsvis Mellervangen og Vodskov Skole.

K-klasserne, som rummer 25 elever med autisme-spektrum-forstyrrelser, holdt i sidste uge til et dialogmøde med politikerne i Aalborg Kommunes skoleudvalg, og det er de personlige historier, som kom frem i forbindelse med mødet, der har gjort så stort indtryk, at både Socialdemokraterne og Radikale Venstre er klar til at droppe forslaget.

Store konsekvenser

- Familierne har så store udfordringer i hverdagen, at selv helt små forandringer kan få store konsekvenser for deres børns skolegang og fremtid. Så jeg tør slet ikke tænke på, hvad en lukning af k-klasserne i Vestbjerg vil betyde. Og jeg vil heller ikke risikere, at flere af familier får brug for hjælp fra Specialcentret eller lignende, siger næstformand i skoleudvalget Helle Frederiksen (S).

Vil stemme imod

Hun blev så rørt over de mange fortællinger om børn og unge med meget store udfordringer, selvmordsforsøg og utallige skoleskift bag sig, at hun nu er parat til at stemme imod forslaget om at flytte k-klasserne.

- Derfor vil jeg ikke vente med at give udtryk for min holdning. Jeg er takket være dialogmødet blevet klogere, så jeg kan ikke stemme for at lukke k-klasserne i Vestbjerg og flytte eleverne væk fra en hverdag, hvor de er trygge og er omgivet af struktur, forudsigelighed og voksne med højt fagligt niveau og hjertet på rette sted. Besparelsen er ganske enkelt for lille i forhold til de store menneskelige konsekvenser, det kan få for rigtig mange børn, og deres familier, forklarer Helle Frederiksen.

Radikal er også skeptisk

Ifølge Helle Frederiksen gør det også indtryk, at flere familier er flyttet til Vestbjerg for at være tæt på deres børns skole, og hun er også imponeret over den massive opbakning og ros til skolens arbejde med de autistiske elever. En holdning som også bakkes op af medlem af skoleudvalget for Enhedslisten Per Clausen, der hele tiden har taget afstand fra forslaget, og Jørgen Hein fra Radikale Venstre.

Samarbejde gør indtryk

- I min naivitet troede jeg måske, at elever, der var så hårdt ramte, enten gik på Egebakken eller Kollegievejen Skole. Men efter mødet er det gået op for mig, hvilke konsekvenser, det kan få, hvis vi flytter k-klasserne fra Vestbjerg Skole. Og det har også gjort indtryk, at der er så godt et samarbejde mellem lærerne og forældrene, forklarer han.

Så Jørgen Hein er indstillet på, at der skal findes en anden løsning.

- Vi bliver nødt til at må finde pengene et andet sted. Det kan godt være, at der på papiret er tale om bygninger, som er temmelig forfaldne. Men når man så ser, hvor stor opbakning, der er til tilbuddet, mener jeg, vi er nødt til at lytte til vores borgere, påpeger Jørgen Hein.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden