Avis nægter at skrive om homovielser

Redaktør for nordjysk ugeavis afviser at skrive om emner, han ikke er enig i

Christian Roar Pedersen er mildest talt chokeret over, at homovielser omtales ikke i Vesthimmerlands folkeblad. Arkivfoto <i>colourbox.com</i>

Christian Roar Pedersen er mildest talt chokeret over, at homovielser omtales ikke i Vesthimmerlands folkeblad. Arkivfoto colourbox.com

AARS:Homovielser må ikke få plads i spalterne i Vesthimmerlands Folkeblad. Redaktøren vil ikke skrive noget som helst om det nye vielsesritual for homoseksuelle. Redaktøren er nemlig selv imod homovielser i kirken, skriver tv2nord.dk.

På vegne af biskoppen i Aalborg Stift sendte præst og pressemedarbejder Christian Roar Pedersen ellers mandag en mail til en række nordjyske ugeaviser, hvor han opfordrede dem til at skrive om det nye vielsesrituel for homoseksuelle. Svaret fra redaktør Preben Eskildsen på Vesthimmerlands Folkeblad chokerer:
- I kan skrive hvad pokker I vil angående homovielser, men der er forkert og vi vil ikke bruge spalteplads på det, skrev Preben Eskildsen tilbage på mailen.

Præst er rystet

Præst Christian Roar Pedersen er rystet.

- Det er et stort problem, hvis der er dele af pressen, der ikke vil skrive om visse emner. Jeg håber han er en enlig svale, men hvis det er et generelt billede, så er det da et problem for demokratiet. Det er da et mærkeligt nyhedskriterie, at han ikke vil skrive om det han selv er uenig i, siger Christian Roar Pedersen til tv2nord.dk.
Redaktøren skrev også om kirkemister Manu Sareen (Rad.V.), der stammer fra Indien:
- Så send kirkeministeren tilbage til der, hvor han kommer fra, skiver redaktør Preben Eskildsen i mailen som TV2/Nord har fået lov til at læse.
- Det kunne man godt tolke som en halvracistisk kommentar, som jeg slet ikke bryder mig om, siger Christian Roar Pedersen.

Gode ret til at nægte

Vesthimmerlands Folkeblad har et oplag på 9600 aviser hver uge.

Redaktøren siger kort over telefon, at han selv ejer avisen privat og at han derfor er i sin gode ret til at nægte at skrive om de emner, han ikke selv går ind for.
Vesthimmerlands Folkeblad kalder sig selv en upolitisk avis.
SFs gruppeformand i Folketinget, Pernille Vigsø Bagge, bor i Vesthimmerland og hun er dybt rystet over avisens udmelding.
- Det er underligt, at der er emner, der åbenbart ikke må drøftes i Vesthimmerlands Folkeblads spalter. Det er noget nyt. Det er jeg ikke vant til. Jeg håber, at når jeg om lidt sender et debatindlæg om homovielser, så bliver det også trykt, siger Pernille Vigsø Bagge.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.