Ballade i boligforeningen: - Uenighed og dårlig stemning

Hård og barsk kritik af Frederikshavn Boligforening har medført stor udskiftning i bestyrelsen

Der har været dybe problemer i Frederikshavn Boligforening, og det var derfor nødvendigt at indkalde til et ekstraordinært repræsentantskabsmøde. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

Der har været dybe problemer i Frederikshavn Boligforening, og det var derfor nødvendigt at indkalde til et ekstraordinært repræsentantskabsmøde. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:Magtmisbrug, dårlig ledelse, stressede medarbejdere og en økonomi, der sejler.

Kritikken af Frederikshavn Boligforening har været hård og barsk. Og det helt specielle er, at det er to medlemmer af bestyrelsen, som står bag kritikken. Og som nu har fået sparket på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde.

På mødet fremførte to bestyrelsesmedlemmer deres kritik og udtrykte deres mistillid.

De to har udarbejdet et 35 sider langt dokument, som blandt andet langer hårdt ud efter manglende økonomiske styring af Frederikshavn Boligforening. Kritikken er især møntet på direktør Kim Madsen og formanden for bestyrelsen, Bjarne Walentin.

Bjarne Walentin har i øvrigt valgt at stoppe som formand for bestyrelsen på grund af problemer med helbredet. Det skete 28. april.

Boligforeningens Landsforening samt Frederikshavn Kommune har også været indblandet i sagen, og konklusionen er blandt andet, at der intet strafbart er foregået.

De to kritiske bestyrelsesmedlemmer krævede en ekstern undersøgelse af forholdene i Frederikshavn Boligforening.

På det ekstraordinære repræsentantsskabsmøde valgte et flertal af medlemmerne at sige nej til yderligere undersøgelser, ligesom der ikke blev udvist mistillid til bestyrelsen.

Derimod blev et forslag om mistillid til de to kritiske bestyrelsesmedlemmer vedtaget. De to er derfor ikke længere medlem af bestyrelsen, og der blev valgt to nye medlemmer.

Den nye formand for bestyrelsen i Frederikshavn Boligforening hedder Fie Mølholt, og hun erkender, at der er sket ”fodfejl” i Frederikshavn Boligforening.

I en pressemeddelelse, skriver hun blandt andet:

- Et halvt år med uenighed og en dårlig stemning i boligforeningens organisation sluttede onsdag 26. august med et ekstraordinært repræsentantskabsmøde. Repræsentantskabet har talt. Nu skal vi videre. Alle i bestyrelsen vil fremad. Det handler blandt andet om, at vi skal vi have arrangeret temamøder og seminarer om vedtægter, forretningsorden, politiker og handleplaner, skriver Fie Mølholt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.