Hjortdal

Bambi er flyttet ind på dyrefarmen

Hjortdal Dyrefarm har fået en utraditionel beboer blandt kaninerne

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Bambi hilser - uden skyggen af frygt - på dyrefarmens hund.

HJORTDAL:Det er ikke sååeee tit igen, at man kan komme på helt tæt hold og klappe det ret menneskesky rådyr. Men det kan man lige for tiden hos Hjortdal Dyrefarm.

Midt på sommeren fik dyrefarmen indleveret et cirka seks-uger gammelt lam, som en familie har haft boende, siden det blot var et par dage gammelt.

- Familien fandt lammet, som lå et par meter fra dens trafikdræbte mor. De tog det med hjem og gav det sutteflaske, oplyser Susanne Vittrup, der er indehaver af dyrefarmen. Hun valgte at tage imod det lille lam, da de har nogle passende faciliteter på dyrefarmen.

Forbudt at have Bambi

Nu er problemet bare, at Hjortdal Dyrefarm ikke umiddelbart må beholde lammet, som de kalder for Bambi.

- Reglerne siger, at vi ikke må beholde Bambi, da det er et rådyr. Men dådyr og kronvildt må man gerne have i fangenskab, så vi kan ikke helt forstå hvorfor, siger Susanne Vittrup, mens hun aer det helt tamme rålam på ryggen.

- Måske det er fordi, at råvildt ikke må gøres tamme. Men dåvildt og kronvildt er jo også vilde dyr i den danske natur, siger Susanne Vittrup, som umiddelbart står overfor et ultimatum. Enten skal Bambi sættes fri, uden chance for at overleve den kommende efterårsjagt eller også skal hun aflives.

- En aflivning kommer ikke på tale. Det er helt sikkert, siger Susanne Vittrup, som vil søge om dispensation for at beholde Bambi.

Dispensation

Får de ikke dispensation, vil de gå i tænkeboks og finde en fornuftig løsning, så Bambi kan beholde livet.

- Det er helt sikkert, at vi vil følge reglerne, siger Susanne Vittrup, som er underlagt reglerne fra Fødevarestyrelsen.

Har man lyst til at kigge nærmere på det lille rådyr, kan man opleve det i efterårsferien, hvor dyrefarmen har åbent fra 10. til 18. oktober.

I løbet af efterårsferien vil der også være ponyridning og opvisning med islandske heste, man vil også kunne se vaskebjørnene blive fodret og lave årets første halloween-græskar.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst