BaneDanmark kræver erstatning for bropåsejling

Ramona eller dets forsikringsselskab skal betale udgifter, mener BaneDanmark

BaneDanmark kræver erstatning af Ramona, der påsejlede jernbanebroen i marts. Arkivfoto: Claus Søndberg

BaneDanmark kræver erstatning af Ramona, der påsejlede jernbanebroen i marts. Arkivfoto: Claus Søndberg

AALBORG: BaneDanmark kræver erstatning af det skib, som påsejlede Jernbanebroen i Aalborg i marts. Det oplyser DR Nordjylland.
- Vi mener, at det er skibet eller dets forsikringsselskab, der skal dække udgifterne, siger BaneDanmarks Økonomidirektør Søren Stahlfest Møller.
Udskiftningen af broklappen koster 22 millioner kroner, og dertil har BaneDanmark ekstraudgifter på over ti millioner kroner til transport af udstyr og lignende i forbindelse med det planlagte reparationsarbejde af skinnerne i Vendsyssel.

En kommunikationsbrist

Den Maritime Havarikommission konkluderer i en rapport, at årsagen til. at det finske fragtskib Ramona 28. marts påsejlede broklappen var en kommunikationsbrist mellem skibsføreren og brovagten om tidspunktet for gennemsejlingen. Broen var på vej til at blive åbnet, da skibet bragede ind i broklappen.

Og årsagen til kommunikationsbristen ligger ikke hos brovagten, lyder det fra BaneDanmark.
- Det vi læser i rapporten er, at der er sket en kommunikationsbrist imellem skibsføreren og brovagten. Vi kan notere, at det ikke er sket for os tidligere. Vi åbner den ti gange om dagen, 4.000 gange om året og det har vi gjort i rigtig mange år, siger Søren Stahlfest Møller.

Ret til erstatning

Selv om havarikommissionen ikke placerer skylden for kommunikationsbristen, så mener BaneDanmark, at det har ret til erstatning.

- Vi mener, at fejlen er sket på skibet, og at skibet burde have kunne undgå påsejlingen i den her situation, siger han til DR Nordjylland.
Broen har været lukket for jernbanetrafik siden marts, men BaneDanmark forventer at togene køre igen om lidt mere en måned.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.