Bau opereret og ude af VM

Den tidligere White Hawks-spiller pådrog sig en miltlæsion under kampen mod USA

Anders Kjærgaard
Mathias Bau ømmer sig efter et uheld under kampen mod USA. Det skulle senere vise sig, at han havde pådraget sig en miltlæsion.Foto: Claus Søndberg
Ishockey 6. maj 2018 14:46

ISHOCKEY: Den tidligere White Hawks-spiller Mathias Bau Hansen skadet og ude af VM i ishockey.

I lørdagens kamp mod USA udgik han i anden periode efter et hændeligt uheld, som får ærgerlige følger for hans deltagelse i resten af VM 2018 i Danmark.

Han blev efterfølgende kørt til Herning Sygehus, hvor han fik konstateret en miltlæsion efter en CT-skanning, og derefter overflyttet til Aarhus Universitetshospital.

Søndag formiddag blev han opereret og er ude af resten af VM.

- Heldigvis har Mathias været stabil og ved godt mod under hele forløbet, men det er klart, at det er et alvorligt uheld, der også kommer til at koste ham en længerevarende pause efter VM er overstået for vores vedkommende, siger landsholdslæge Henrik Ømark i en pressemeddelelse.

- Selvfølgelig går vores tanker i første omgang i dag til Mathias, og vi ønsker ham god bedring. Samtidig er vi i gang med at gennemtænke de sportslige konsekvenser i forhold til at måtte undvære ham resten af turneringen, siger sportschef Jesper Duus.

De danske spillere holder hviledag søndag efter to hårde aftenkampe. Mandag aften venter endnu en VM-dyst mod Canada. Kampen spilles 20:15 i Jyske Bank Boxen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...