Hadsund

Beboer sigtet for vold

Tog kvælertag på ansat på bosted

Foto: Mette Nielsen

Foto: Mette Nielsen

HADSUND:Beboeren, der tog kvælertag på en ansat på bostedet Visborggaard ved Hadsund for to uger siden, er sigtet for vold.

Det oplyser Mikkel Brygmann, politiassistent og faglig koordinator ved Lokalpolitiet i Himmerland.

Selvom beboeren er sigtet for vold, har politiet endnu ikke besluttet, præcis hvilken paragraf i straffelovens voldsbestemmelser sigtelsen skal gælde. Det vil få indflydelse på strafferammen.

- Det kan vi først vurdere, når vi har haft opfølgende afhøringer med de involverede. Men jeg er ret sikker på, at der er tale om paragraf 119, siger Mikkel Brygmann.

Offentlig ansat

Politiet skal tage stilling til, om der er tale om en almindelig voldssag efter paragraf 244 i straffeloven - det er paragraffen, der træder i kraft, hvis der eksempelvis sker et overfald på en tilfældig person på gaden, eller om det i stedet er paragraf 119, der skal tages i anvendelse. Hvis politiet vurderer, at der er tale om overfald på en offentligt ansat, der udfører sit arbejde, skærper det omstændighederne. I så fald gælder paragraf 119, som omhandler vold og trusler mod tjenestemand.

- Hvis kommunen betaler for, at beboeren er på Visborggaard - og det går jeg stærkt ud fra - så er de ansatte også omfattet af den beskyttelse, der er ved at udføre offentlig tjeneste og hverv, siger Mikkel Brygmann.

Tvangsindlagt

Den forurettede medarbejder og hendes kolleger blev afhørt lørdag 16. juli, hvor overfaldet fandt sted. Beboeren, der er sigtet, er endnu ikke blevet afhørt. Han er stadig indlagt på psykiatrisk hospital. Han blev tvangsindlagt den lørdag, hvor han begik forbrydelsen.

Arbejdstilsynet modtog i 2015 10 anmeldelser om vold og trusler fra beboere på bostedet Visborggaard. I de første fire måneder af 2016 kom der to anmeldelser. Til sammenligning var der nul anmeldelser i 2014 og 2013.