Nordjylland

Tilsyn går ind i sag om overfald

Strakspåbud til Visborggaard, hvor beboer tog kvælertag på medarbejder

Bostedet Visborggaard ved Hadsund. Foto: Mette Nielsen

Bostedet Visborggaard ved Hadsund. Foto: Mette Nielsen

NORDJYLLAND:To myndigheder, Arbejdstilsynet og Socialtilsyn Nord, er nu gået ind i sagen om overfaldet for knap to uger siden på det socialpsykiatriske bosted Visborggaard ved Hadsund, hvor en beboer tog kvælertag på en medarbejder.

Arbejdstilsynet - som særligt fokuserer på de ansatte - har i et såkaldt straks-påbud forlangt, at en lås til det kontor, hvor overfaldet skete, skiftes ud. Den kvindelige sosu-assistent sad på kontoret, da beboeren kom ind. Han smækkede døren, hvis lås var af en type, som automatisk låser. Det betød, at de kolleger, der kom kollegaen til undsætning, måtte bruge dyrebar tid på at låse døren op.

Døren skal nu udstyres med en lås, der skal låses i og op manuelt.

Tilsyn på besøg

Et andet tilsyn, Socialtilsyn Nord, har bedt bostedet om en redegørelse. Når den er nærlæst, besluttes det, hvad der skal gøres.

- Vi kan sagtens finde på at aflægge besøg i konkrete tilfælde. Det gør vi tit, hvis der er et eller andet, som kommer op i pressen. Jeg kan ikke sige på nuværende tidspunkt, om vi har tænkt os at gøre det i det aktuelle tilfælde, siger afdelingsleder Steffen Hjorth Sunesen fra Socialtilsyn Nord.

Han understreger, at socialtilsynet har ”borgerperspektivet”, og derfor vil man typisk bede om at få at vide, hvordan stedet har taget hånd om de øvrige beboere efterfølgende.

Det er mindre end et år siden, at Socialtilsyn Nord var på uanmeldt besøg på Visborggaard, og ved den lejlighed fik bostedet megen ros: ”Det er tilsynets samlede vurdering ud fra det oplyste og det observerede, at Socialpsykiatrisk Boform Visborggaard er velfungerende og har et velfungerende tværfagligt personale”, hed det i konklusionen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst