Bed en bøn med din smartphone

Over 4.000 bønner er allerede sendt af sted via appen ”Dagens Ord”.

Der findes en lidt mere moderne måde at bede på nu til dags, og den involverer ikke foldede hænder eller en bibel. Foto: Iris/Scanpix

Der findes en lidt mere moderne måde at bede på nu til dags, og den involverer ikke foldede hænder eller en bibel. Foto: Iris/Scanpix

DANMARK:Hvordan beder man egentlig til Gud? En af måderne kan være at sende din bøn af sted via appen ”Dagens Ord”, hvor du kan skrive din bøn og sende den helt anonymt ud i universet, så også andre brugere af appen kan læse den.

Hvis du nu spekulerer på, om Gud vil synes om at modtage dine bønner på denne nymodens måde, kan du være helt rolig. Det er nemlig Folkekirken selv, der har lavet den sammen med DR.

Mange har bedt

Indtil videre er 4.000 bønner blevet sendt af sted via appen, hvor du også kan modtage dagens ord, som retter sig mod et moderne publikum, der gerne vil have den kristne dimension med i hverdagen på en lettilgængelig måde.

På websitet folkekirken.dk/dagensord og den tilsvarende mobilapp giver en række præster via videoklip mulighed for at tænke over store og små aspekter af livet.

Du kan desuden få en velsignelse og give den videre til dem, der måtte have behov for den. Folkekirkens Ungdomskor har indsunget en række af de største danske salmer.

Er der brug for det?

Det er ikke overraskende, at vi deler vores bønner, ligesom vi deler meget andet på sociale medier, mener Iben Krogsdal, som har forsket i danskernes forhold til tro.

- En bøn er dog noget mere personligt end at lægge et billede ud af sin aftensmad. Vi beder ofte om meget private og svære ting, så når nogen deler deres bønner, kan det være med til at fortælle andre, at de ikke er alene med deres problemer, og det kan måske også inspirere dem til at bede, siger hun til Folkekirken.dk.

/BLM/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.