Nordjylland

Bedre besked om brugte bilers pris

Nye regler for prismærkning af biler træder i kraft - intet problem, siger Mazda-direktør

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

I dag skal bilforhandlerne altid angive første registreringsdato for en brugt bil. Nu skal de også angive, hvilket år bilen er produceret.

NORDJYLLAND:To nye regler betyder, at forbrugerne nu får lidt bedre vilkår, når de er ude og købe bil.

Den ene regel trådte i kraft ved årsskiftet. Den siger, at bilforhandlerne altid skal oplyse produktionsåret på en bil, hvis de kender det eller burde kende det. I dag har forhandlerne kun pligt til at oplyse første registreringsdato.

Ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen kan kendskab til produktionsåret være "afgørende for forbrugernes købsbeslutning".

Den anden regel træder i kraft 1. april i år. Den siger, at forhandlerne skal oplyse en bils samlede pris inklusive leveringsomkostninger. I dag angives leveringsomkostningerne separat.

Følge af ny markedsføringslov

De nye regler er en konsekvens af den nye markedsføringslov, som trådte i kraft 1. juli sidste år. Siden da har styrelsen haft travlt med at rydde op i reglerne om prismærkning.

Hos bilbranchen modtages ændringerne med sindsro.

- Når det gælder vores egne mærker, kan vi altid slå en bils alder op i vores interne databaser. Men når vi taler om fremmede mærker, hvor vi ikke normalt har adgang til databaserne, kan det godt være en udfordring, siger Heine Hansen, direktør hos N.O. Jensen A/S i Aalborg, der forhandler Mazda, Suzuki og Hyundai.

Hverken Heine Hansen eller hans kunder har dog været ude for overraskelser, når det gælder en bils alder.

Ikke den store udfordring

- På intet tidspunkt. Vi har ikke rigtig kunder, der spørger om produktionsåret på en bil, så jeg ser det ikke som den store udfordring. Men vi kender fra campingbranchen, at der rent faktisk kan være campingvogne, som måske er tre år gamle. Det er selvfølgelig en udfordring, og det skal kunderne vide, siger Heine Hansen.

Heller ikke den kommende regel om at inkludere leveringsomkostningerne i bilens pris ser han det store behov for.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst