Bedre boliger til en kvart milliard kr.

Løgstør Boligforening vil optimere boliger for 250 mio. kr. over de næste år

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

LØGSTØR:En totalrenovering til en kvart milliard kroner af i alt 237 lejemål i Løgstør - stort set uden huslejen kommer til at stige for beboerne.

Det er den ambitiøse plan som Løgstør Boligforening knalder startskuddet af til i løbet af ganske få uger.

Boligforeningens helhedsplan går på at renovere og ombygge en meget stor del af sine lejemål over de kommende fire-fem år.

Det kommer til at ske med store lån fra Landsbyggefonden, der er en selvejende institution stiftet af almene boligorganisationer.

På forhånd har fonden sagt ja til at skyde første etape i gang. Det er en omfattende ombygning og renovering af 120 udslidte lejemål på Norgesvej og Sverigesvej. Alene det er beregnet til at koste 110 mio. kr.

Det er byggeri fra 1960erne og 1970erne, som absolut har set bedre dage. Her har beboerne allerede været indkaldt til informationsmøde.

Løgstør Boligforening venter nu på, at Landsbyggefonden kommer med en udmelding på den endelige kvadramterpris, som beboerne skal give, når byggeriet engang står færdigt på Norgesvej og Sverigesvej.

- Men lejepriserne bliver stort set uændrede i forhold til i dag. Boligerne kan ikke tåle huslejestigninger, så kan vi ikke leje dem ud, siger Jørgen Albrektsen, der er forretningsfører for Løgstør Boligforening.

Beboerne skal heller ikke betale ekstra indskud, når de rykker tilbage i de nyrenoverede lejligheder.

Når Landsbyggefonden i løbet af nogle få uger har meldt kvadratmeterpriser ud, så er det op til de nuværende beboere at give endeligt grønt lys.

Herefter kommer byggeriet og renoveringen til at ske etapevis, så derfor kan boligforeningen godt finde genhusning til alle i området.

- Hvis alt går efter planen, kan håndværkerne gå i gang med første etape næste sommer, siger Jørgen Albrektsen.

25 af de 120 lejligheder i første etape på Norgesvej og Sverigesvej bliver sløjfet, så der står 95 nyrenoverede boliger klar, når håndværkerne rykker ud her efter et par år. En del førstesals lejligheder sløjfes. Boligforeningen håber på, håndværkerne efter etape 1 kan gå direkte over i de øvrige etaper, så de i alt 237 lejemål står færdige om fire-fem år.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.