Bedst til erhverv

Brønderslev vil være den bedste erhvervskommune i Vendsyssel

Brønderslev Erhverv & Turisme skal satse endnu mere på iværksættere. Her erhvervskonsulent Rasmus Pedersen på virksomhedsbesøg.Arkivfoto: Kurt Bering <i>Kurt Bering</i>

Brønderslev Erhverv & Turisme skal satse endnu mere på iværksættere. Her erhvervskonsulent Rasmus Pedersen på virksomhedsbesøg.Arkivfoto: Kurt Bering Kurt Bering

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:Brønderslev Kommune vil ikke kun være det bedste sted at leve, men også det bedste sted at have virksomhed i Vendsyssel.

Det fremgår af Brønderslev Kommunes erhvervspolitik, der i næste uge skal godkendes af Brønderslev Byråd.

Der skal skabes sund vækst i erhvervslivet ved at skabe flere arbejdspladser i erhvervslivet, øge omsætningen i virksomhederne samt tiltrække flere investeringer til Brønderslev Kommune.

Det er Brønderslev Erhverv & Turisme, der skal udføre erhvervsservicen, der skal til, specielt inden for iværksætter- og virksomhedsrådgivningen.

Brønderslev Byråd mener, at Brønderslev Kommune har gode muligheder.

Brønderslev Kommune er placeret midt mellem de tre største kommuner i Nordjylland, Aalborg, Hjørring og Frederikshavn, og der er let adgang til motorvej, lufthavn, havne og jernbane. Og så er der et bredt udbud af kulturtilbud lokalt og regionalt.

Det er økonomiudvalgets opfattelse, at placeringen giver virksomhederne i Brønderslev Kommune en fordel. Der er kortere vej til et bredt udbud af kunder, leverandører og samarbejdspartnere. Samtidig er Brønderslev Kommune en kommune, hvor der er kort vej til beslutningstagerne og til den rigtige ressourceperson.

København kan nås på 90 minutter og de tre hovedbyer i regionen, Hjørring, Frederikshavn og Aalborg, kan nås på 20 minutter.

Brønderslev Kommune vil bevare sin position som Nordjyllands førende iværksætterkommune.

Iværksættere er væsentlige i forbindelse med at udvikle erhvervslivet.

Der arbejdes på at øge overlevelsesgraden for iværksættere og øge antallet af vækstiværksættere.

- Det er vigtigt, at vi kan tilbyde iværksættere optimale arbejdsforhold, herunder kompetent vejledning i blandt andet udvikling og markedsføring af virksomheden. Desuden er det vigtigt at sikre en nem adgang til ledige lokaler og grunde, uddannelse samt medarbejdere og samarbejdspartnere, lyder det fra byrådet.

Brønderslev Kommune har været domineret af produktionsvirksomheder. Der er særlige kompetencer inden for metal og beton. Der er ved at ske et skifte, og udviklingen er, at det er rådgivere, specialister og serviceerhverv mere end produktionsvirksomheder, der starter som erhvervsdrivende i dag.

Der peges på, at der er mange muligheder for formidling og information. Der er en række samlingspunkter, hvor det kan ske – f.eks. biblioteker, borgerservice, forsamlingshuse og butikker.

- Information skal være, hvor brugeren er. Ikke omvendt, lyder det fra byrådet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.