Bedstefar-bande smuglede hash i stor stil

En trailer med falsk bund var transportmiddel for mere end 200 kilo hash

Arkivfoto <i>Lars Pauli</i>

Arkivfoto Lars Pauli

HELSINGØR:- Vi kender jo hinanden fra de glade hippie-dage i 60’erne. Dengang røg vi selv en masse hash, og vi var ikke så bekymrede over det. Sådan var vores indstilling.

Det fortalte den 66-årige mand fra Ruds Vedby, som onsdag i Retten i Helsingør tilstod, at han havde været en af hovedmændene bag indsmuglingen af 200 kilo hash fra Spanien til Dronningmølle i februar sidste år samt 60 kilo fra Spanien til Schweiz i maj sidste år.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Den 66-årige, som er beskyttet af udstrakt navneforbud, indtil frist­en for at anke dommen er udløbet om 14 dage, blev i retten for øjnene af to af sine kammerater fra ”bedstefar-banden” idømt tre års fængsel. Han udbad sig betænkningstid med hensyn til at anke.

Trailer med falsk bund

En af de seks involverede blev i juli sidste år blevet idømt halvandet års fængsel, hvoraf det ene år blev gjort betinget. Det var til hans bopæl på Slåenvangen, at de 200 kilo hash blev kørt i en specialkonstrueret trailer med falsk bund. Og her, at de mange kilo blev omlastet i plastickasser, inden de blev kørt over til en genbo på den anden side af vejen, hvor der var etableret et hulrum i væggen til et værelse. Her blev hashen opbevaret, indtil 100 kilo blev afhentet til videresalg. Den nu dømte samt to danskere, der sidder varetægtsfængslet i Malaga i Spanien, skulle som vederlag for forretningen dele 20 kilo hash mellem sig, som de selv kunne sælge videre.

Den 66-årige er et af seks medlemmer af den aldersmæssigt meget usædvanlige personkreds, som er involveret i den omfattende hash-smugling. Og han spiller sammen med en jævnaldrende kammerat, som sidder varetægtsfængslet i Spanien, en meget central rolle i hash-eventyret, som blev afsløret i maj sidste år. Siden den 21. maj sidste år har han siddet varetægtsfængslet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.