Bedsteforældredagen i Try en succes

130 deltog i bedsteforældredag med fokus på sprog gennem generationer

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

TRY:Det er ikke nogen overdrivelse at kalde bedsteforældredagen på Try Efterskole for en succes. Der var i alt 130 deltagere, og heraf var omkring halvdelen bedsteforældre (og enkelte forældre) til elever på skolen.

Det var ellers lidt af en satsning, som efterskolen i samarbejde med Skoletjenesten ved Museerne i Brønderslev Kommune havde gjort. I stedet for at lave en traditionel dag for de pårørende, så havde man ladet et bestemt tema være den røde tråd i arrangementet.

- Sprog betyder noget! Sproget mellem generationerne - dengang og nu, var det gennemgående tema, som blev behandlet i tre workshops afbrudt af pauser med henholdsvis kaffe og rundvisning på skolen.

Hele vejen igennem kørte det på, hvordan sproget til stadighed forandrede sig, og f.eks. i den anden workshop om Musikkens sprog startede en trio bestående af Bjarno Hvid, Frank Rudolph og Anne Marie Hassing med at spille et lille stykke vikingemusik. Derfra bevægede man sig op gennem historien til moderne rytmisk musik, hip-hop og rap, som sikkert kun tiltalte den yngste halvdel af forsamlingen.

Da man var igennem eftermiddagens workshops, var der aftensmad, og så tog bedsteforældrene hjem, mens eleverne afsluttede dagen med ”Legekarrusellen”, som bestod af en masse gamle lege.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.