Behov for gode boliger

Boligforeningen Fredensbo er parat til at bygge flere boliger

Boligforeningen Fredensbo regner med i 2017 at kunne tage fat på en renovering af boliger i en række afdelinger. Foto: Henrik Louis

Boligforeningen Fredensbo regner med i 2017 at kunne tage fat på en renovering af boliger i en række afdelinger. Foto: Henrik Louis

BRØNDERSLEV:- Der bliver behov for flere gode boliger i de kommende år. Det sagde formand for Boligforeningen Fredensbo, Bjarne Jørgensen, på generalforsamlingen.

Han henviste til møder, der er holdt med Brønderslev Kommune.

- Her er vi blevet oplyst om, at der er prognoser, som viser, at der bliver behov for flere boliger i de kommende år. Brønderslev Kommune håber på at kunne tiltrække borgere fra blandt andet Aalborg-området. Hvis dette opfyldes, deltager vi da meget gerne i udviklingen af nye projekter.

- Vi vil fortsat være opmærksomme på byggemuligheder i Brønderslev by, og vi har senest overvejet at deltage i udbygningen af Banegårdspladsen som et led i de planer, Brønderslev Kommune har lagt for området. Det er vanskeligt at forudse, hvor mange boliger, der er behov for i Brønderslev.

Bjarne Jørgensen fortæller, at det er Boligforeningen Fredensbos mål at opføre nye boliger og forbedre de nuværende boliger.

- Jo flere boliger vi administrerer, jo lavere bliver prisen for administrationen.

Der arbejdes fortsat med planer om at opføre boliger på Bredgade 79 - ved siden af kontoret.

- Det først udarbejdede projekt kunne ikke gennemføres. Det krævede en dispensation fra den gældende lokalplan for området, og det kunne vi ikke opnå som følge af indsigelser fra naboer. Der er nu et nyt projekt under udarbejdelse.

Administrationen har kostet afdelingerne 3.285 kr. i 2014, og det betegner Bjarne Jørgensen som et meget konkurrencedygtigt niveau i forhold til andre boligorganisationer.

- Vi laver hvert år sammenligninger med andre organisationer, og på de fleste målepunkter ligger vores administration på et niveau, der er i den bedste og billigste del af alle almene boligorganisationer af vores størrelse. Hvis vi opfører flere boliger, vil vi få en endnu mere effektiv og billig administration, målt pr. lejemål. Det vil komme alle til gode i form af en lavere husleje.

Der er store ønsker om at renovere flere af afdelingerne.

- Vi har endnu ikke fået endeligt tilsagn om støtte fra Landsbyggefonden, og det ser ud til, at det tidligst bliver i 2017, vi kan forvente, at der afsættes beløb til Fredensbo.

- Det er stadig tiltrængt, at vi kommer i gang med de nødvendige forbedringsarbejder, så vi har et attraktivt og varieret udbud af boliger, siger Bjarne Jørgensen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.