Beredskaber på mange sprog

Et par snese gæster fra Europa og Afrika var begejstret over beredskabsstyrelsens afdeling i Thy

Direktøren for den makedonske beredskabsstyrelse, Shaban Saliu, kender allerede til danske redningsløsninger, men var glad for at få set de fysiske rammer og forskelligt udstyr.

Direktøren for den makedonske beredskabsstyrelse, Shaban Saliu, kender allerede til danske redningsløsninger, men var glad for at få set de fysiske rammer og forskelligt udstyr.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Vejret og luften var iskold men stemningen og ordene varme, da omkring 60 udenlandske gæster onsdag formiddag gæstede Beredskabsstyrelsen Nordjylland på Simons Bakke. Besøget var sat i værk af Danmark, som havde inviteret forskellige lande til at se og høre om danskernes måde at udøve SAR - Search And Rescue - den internationale betegnelse for at lede efter mennesker i nød og redde dem. Blandt andre mange var Abazar Mohamed Sirelkhatim fra Sudan, som er ansat i Easter Africa Standby Force, som er et regionalt redningssamarbejde mellem flere lande i regionen. - Vi har jo en del søer og en lang kystlinje, forklarede han og sagde, at han havde fået mange gode ideer til blandt andet hvordan man får opsat kommandocentraler i forbindelse med redningsoperationer. Deltagerne har nemlig ikke blot været i Thisted. Besøget har også været hos SOK og deres central, hvor man netop kan se, hvordan man styrer redningsoperationer. Og netop evnen til at kunne operere på tværs af "faggrænser" var en af de oplevelser, som flere af gæsterne var imponerede af og ville "tage med hjem": - Mit land er ikke så rigt, men vi kan bruge ideerne om strukturen, sagde chefen for den makedonske "pendant" til Beredskabsstyrelsen, direktør Shaban Saliu. Han og hans lands statslige beredskabs- og redningstjeneste har dog allerede god kontakt til Danmark. - Vi er med et samarbejde mellem flere lande på Balkan, forklarer han. Det betyder, at forskellige andre landes beredskabstjenester - eksempelvis Serbien, Bosnien-Herzegovina - mødes til seminarer og undervisning i enten Danmark eller med danske undervisere i et af landene for at udvikle og udbygge redningssystemerne. - Jeg kan især godt bruge den danske deling, forklarer han om systemet med de kommunale beredskaber og de statslige. Netop statens rolle kunne kommandørkaptajn Miroslav Koychev fra den bulgarske marine "snakke med om". Han ville meget gerne indføre mange af de danske løsninger, men alt andet lige vidste han også, at det var den politiske chef hjemme i Bulgarien, som sad på pengekassen. - Men jeg vil skrive det hele i min rapport! To gæster fra nabolandet Rumænien var især begejstrede for de helikopterløsninger, som de havde set på turen og de ville også forsøge at få indført så meget, de kunne. Ud over SOK og Beredskabsstyrelsen i Thisted skal gæsterne blandt andet også besøge redningsstationen i Hanstholm og Traumecenteret på Aalborg Sygehus.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.