Beregning fra Nordjyllands Beredskab: Vi skal lukke ni brandstationer, hvis besparelser skal udmøntes

Beredskabet har fundet besparelser for 7,5 millioner kroner. Hvis der skal spares yderligere 10 mio. kroner, må der lukkes brandstationer

Arkivfoto: Peter Mørk <i>Pressefotograf    Peter Moerk</i>

Arkivfoto: Peter Mørk Pressefotograf Peter Moerk

NORDJYLLAND:Nordjyllands Beredskab har fundet besparelser på 7,5 millioner kroner. Besparelserne svarer til reduktionen i bloktilskuddet til de kommuner, som sammen står for Nordjyllands Beredskab.

En yderligere besparelse, der for Nordjyllands Beredskabs vedkommende svarer til 10 mio. kr. om året, er endnu ikke udmøntet.

Men en ny beregning fra Nordjyllands Beredskab viser, at der vil skulle lukkes ni af de 36 nordjyske brandstationer, hvis beredskabet skal finde besparelser i den størrelsesorden, skriver Beredskabsinfo.

Samtidig viser en teoretisk beregning, at den gennemsnitlige udrykningstid vil stige med mindst 25 procent, hvis der lukkes ni stationer.

Hos Nordjyllands Beredskab mener man ikke, at det er muligt at finde besparelser udover de 7,5 millioner kroner, som budgettet allerede er reduceret med.

Tværtimod vil beredskabet have ejerkommunerne til at tilføre 5,89 mio. kr. om året - altså næsten det samme, som der hidtil er sparet.

Årsagen er, at beredskabet i dag kun har et driftsbudget, men ikke et anlægsbudget. Dermed har beredskabet i princippet ikke fået midler til at udskifte køretøjer og andet udstyr.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.