Færdselsforseelser

Beslaglagde biler i nattemørket

To bilister måtte finde alternative transportmuligheder hjem, da politiet snuppede bilerne efter alkometer-pust i Hjørring og Løkken

Arkivfoto: Torben Hansen

Arkivfoto: Torben Hansen

HJØRRING/VRÅ:Politiet i Hjørring har beslaglagt to biler natten mellem tirsdag og onsdag.

Ved midnatstid stoppede en patruljevogn en bil med trailer på Frilandsvej i Hjørring.

Bilens fører - en 49-årig mand fra Frederikshavn - slap ikke godt fra at puste i alkometeret, og han blev derfor sigtet for spirituskørsel. Da han i forvejen havde fået frakendt førerretten på grund af spirituskørsel, så beslaglagde politiet samtidig hans bil. Det protesterede manden imod, og derfor skal retten nu tage stilling til om beslaglæggelsen er i orden.

Historien gentog sig næsten 20 minutter senere, da en patruljevogn stoppede en bil på Løkkensvej ved Gjølstrup.

Den blev ført af en 27-årig mand fra Vrå, der blev sigtet for spirituskørsel. Han kørte også, selv om han har fået frakendt førerretten på grund af spritkørsel - så han måtte ligesom den 49-årige finde alternative transportmuligheder hjem, da bilen også i dette tilfælde blev beslaglagt. Og det protesterede han i øvrigt ikke imod.

Politiet har mulighed for at beslaglægge en bil, hvis føreren inden for tre år bliver taget to gange for spirituskørsel eller tre gange uden kørekort.

Forleden kunne DR Nordjylland i øvrigt berette, at Nordjyllands Politi beslaglagde 139 biler i løbet af 2012, mens man har beslaglagt knap 50 biler i løbet af de første fem måneder af 2013.

Så noget tyder på en faldende tendens efter en kraftig stigning i antal beslaglæggelser i 2012, hvor loven blev strammet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst