Besøg en landsby eller flere

I slutningen af juli er der masser af aktiviteter i de mindre byer

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Nu vil landsbyerne frem i lyset. I uge 31 - i slutningen af juli - går det løs, med aktiviteter rundt om i en del af landsbyerne i kommunen. Og alle er velkomne til at være med. Unge, gamle, turister, fastboende, besøgende og alle de andre.

Ideen om at lave synlige aktiviteter i landsbyerne er opstået i Distriktsudvalget i Frederikshavn Kommune. Det er efterhånden ved at være noget siden, ideen opstod.

Tanken er, at man gerne vil vise landsbyerne frem. Landsbyerne vil rigtig gerne, at folk kommer på besøg.

Og bliver dette års ”uge 31” er succes, er tanken at fortsætte hvert år i uge 31 og gøre det til en tradition.

- Vi starter aktiviteterne i den sydlige del af kommunen, i Voerså, Lyngså og Præstbro. Her kan du komme med på familiegåtur, sejle i kano, spille petanque, ride eller bare hygge ved grillen på Voerså havn, forklarer projektkoordinator Hanne Lauritsen.

- Så bevæger vi os fra sted til sted op igennem kommunen. Til for eksempel Ørtoft hvor du kan klatre, til Hørby hvor der er gåtur og frokost, til Gærum hvor du kan gå ture, cykle eller være med i sommerlege, videre til Strandby, hvor der er fisk som tema. Derfra går det nordpå til Jerup, hvor der er aktiviteter for de Islandske heste, gåture, tur med motorcykler og musik i sommernatten, videre til Ålbæk hvor du både kan løbe, cykle, ride og gå.

Altså en uge med masser af bevægelse, hygge og sjov.

Samarbejde

Aktiviteterne er lavet som et rigtig godt samarbejdsprojekt mellem landsbyerne. Og ud over det, at landsbyerne har haft et ønske om at vise hvor dejligt det faktisk er at bo i en landsby, så har projektet også gjort, at landsbyerne er rykket tættere sammen. Nu kender de hinanden, nu samarbejder de og det får klart sin fordel ved senere projekter.

Følgende landsbyer er med i år: Voerså, Lyngså, Præstbro, Ørtoft, Hørby, Gærum, Strandby, Jerup og Ålbæk.

- Vi har været heldige også at lave et samarbejde med Toppen af Danmark. Derfor er alle aktiviteterne at finde i hæftet ”Den gode historie” fra Toppen af Danmark. Du finder også aktiviteterne på deres hjemmeside.

Desuden finder du ildsjælene og deres aktiviteter på Facebook under ”Fra sted til sted”. Aktiviteterne kommer også snart på kommunens hjemmeside under ”Arrangementer”.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.