Brønderslev

Besparelser rammer de allersvageste

Bifos-formand kom med opråb til politikere om at stoppe de evige besparelser på området

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Søs Thielst og niecen Sandra Thielst på fem år købte hue og vanter til den kolde tid. Foto: Kurt Bering

BRØNDERSLEV:- Stop nu de besparelser mod sårbare borgere. Den opfordring kom den ny formand for idrætsforeningen for sindslidende, Bifos, med på Sindets Dag. Og opfordringen gælder folketings-, regionsråds- og byrådspolitikere.

Han opfordrede politikerne til at komme på besøg i Bifos.

- Så kan I se det store arbejde, der udføres, og hvor stor betydning, der har for en sårbar gruppe, Så tror jeg, at I politikere vil få et anderledes syn på tingene, lød opfordringen fra Sebastian Bisgaard.

Sebastian Bisgaard var én af indlægsholderne på Sindets Dag i Den Runde Pavillon, og han er selv en aktiv bruger af idrætsforeningens tilbud.

- For mig er fællesskabet i foreningen særdeles vigtig. Her føler man sig godt tilpas, sagde Sebastian Bisgaard.

Han kunne fortælle, at Bifos har eksisteret siden 2002, og i dag tæller 50 medlemmer, og der er aktiviteter næsten hver dag.

Brønderslev Kommunes handicap- og psykiatrichef Pia Kornø konstaterede, at hver tredje borger i Danmark rammes af psykiske problemer.

- Derfor er det glædeligt, at der sættes ekstra fokus på psykiatrien, sagde hun.

- Når man er aktiv inden for idræt, giver det bedre søvn, man øger koncentrationsevnen og man får det meget bedre og sjovere ved at være blandt kammerater, pointerede Pia Kornø.

På Sindets Dag var det idræt og frivillighedsarbejde, der var i fokus.

Formand for Idrætssamvirket Brønderslev, Svend Erik Trudslev, roste de mange frivillige, der i foreningerne udfører et enormt arbejde.

Ole Jespersgaard (S), der er formand for social- og sundhedsudvalget, og tillige er medarbejder i Det Blå Hus,

- Der er 75 foreninger i Samvirket med ca. 15.000 medlemmer,

Borgmester Mikael Klitgaard (V) roste Bifos for det store arbejde, der udføres.

Han kunne glæde sig over, at der inden for handicap- og psykiatri-området er et godt forhold mellem frivillige og ansatte.

- Der er kommet en del frivillige i Bifos, og det er fint, at frivillige vil give et nap med i foreningen, men selvfølgelig må de frivillige ikke overtage ansattes arbejde. Men det er

Der var en stribe boder. Én af boderne havde Johanne Knudsen, der kommer fra Det Blå Hus, som hun har kommet i siden 1996.

- Jeg elsker at strikke. Det er en god syssel, når man ikke er i stand til at arbejde, fortæller Johanne Knudsen, der har strikket siden 1996.

Hun strikker børnetøj, dukketøj, tasker og meget mere.

Bifos, Brønderslev Kommunes forebyggelsesafdeling, Det Blå Hus, pårørendegruppen og mange flere havde stande, hvor de oplyste om det arbejde, de udfører.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst