Betænkelig ved indsats for fædre-barsel

Venstrepoltikere mener, det bør være en privatsag om fædre tager barselsorlov

Foto: Poul Erik Nielsen Tekst:ole Emne:forældreorlov 19 januar 2005

Foto: Poul Erik Nielsen Tekst:ole Emne:forældreorlov 19 januar 2005

AALBORG:Selvom et flertal af politikerne i familie og socialudvalget hilste udkastet til en ny ligestillingspolitik for Aalborg Kommune velkomment, da det i går blev behandlet i udvalget, tog både Mads Thomsen og Mads Duedahl fra Venstre visse forbehold.

En privatsag

Ifølge socialrådmand Mai-Britt Iversen (S) mener de blandt andet, at politikken er for restriktiv i forhold til fædre på barselsorlov. Efter deres opfattelse bør det nemlig være en privatsag, som kommunen ikke har nogen ret til at blande sig i via målsætninger, kampagner og lignende.

- Der var jo også en vis modstand mod det punkt, da sagen blev behandlet i Skole- og kulturudvalget. Men i resten af udvalget synes vi dog, det er positivt, man vil forsøge at påvirke flere fædre til at tage barselsorlov, forklarer hun.

Omgivet af kvinder

Rådmanden synes også selv, det er en god ide. Blandt andet fordi det vil bringe mændene mere på banen i forhold til deres børn.

- Ellers bliver de jo meget let omgivet af kvinder, som både er i overtal i kommunens skoler og børnehaver, pointerer hun.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.