Betjent skyder voldsmands hund efter overfald på pige

24-årig mand gik i baglås og pudsede sin hund på betjente, der ville anholde ham for vold

Arkivfoto: Michael Koch

Arkivfoto: Michael Koch

HVIDOVRE:En 24-årig voldsmand er fredag blevet anholdt af politiet, efter at han helt umotiveret slog en pige ned i Hvidovre. I forbindelse med anholdelsen skød en betjent mandens hund på Avedøre Station.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi til TV 2 Lorry.

Overfaldet på pigen skete foran Hvidovre Gymnasium. Her stod en gruppe unge over middag og fejrede sidste skoledag.

- Den 24-årige står først ryger i nærheden af de unge. Så går han helt umotiveret hen og slår pigen ned, hvorefter han tildeler hende flere slag. Bagefter går han fra stedet igen, siger vagtchef Lars Jørgensen fra Københavns Vestegns Politi til TV 2 Lorry.

Han betegner den 24-årige gerningsmand som ’en kendis fra området’.

Politiet bliver tilkaldt, og to betjente finder frem til den 24-årige på Avedøre Station. Manden, der har sin hund med sig, har dog ikke har nogen intentioner om at følge med betjentene frivilligt.

- Han er meget udadreagerende og ikke til at komme i nærheden af, siger vagtchef Lars Jørgensen.

I et forsøg på at pacificere gerningsmanden, ender betjentene med at ’ligge og bokse’ med den 24-årige på perronen. Det får manden til at råbe, at hunden, der ifølge politiet er en kamphund, skal angribe betjentene.

- Gerningsmanden ligger og råber skriger, at hunden skal ’æde’ dem. Den står på kort afstand, og betjentene vurderer, at situationen er for farligt. De kan ikke vurdere, om den vil gøre noget eller ej, siger vagtchef Lars Jørgensen til TV 2 Lorry.

Derfor vælger den ene betjent at trække sin pistol og affyre to skud mod hunden.

- Hunden skal stoppes, og den bliver skudt to gange. Det første skud reagerer den ikke voldsomt på, men skud nummer to får den ned, siger vagtchefen, der fortæller, at hunden ikke er død af skuddene.

Det lykkedes efterfølgende betjentene at få den 24-årige mand med på politistationen. Ifølge vagtchefen er manden muligvis påvirket af stoffer.

Vagtchefen kalder det umotiverede overfald på pigen foran Hvidovre Gymnasium for ’sindssygt’.

- Jeg har det ret roligt med, at vi har skudt en hund, men det er forfærdeligt for den pige, der bare stod og hyggede sig med sine venner, siger Lars Jørgensen til TV 2 Lorry.

Den 24-årige vil blive sigtet for vold og vold mod tjenestemand, når han er faldet så meget ned, at politiet kan tale med ham, siger vagtchefen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden