Brandstiftelser

Bilbrande skræmmer beboere

To brande i carporte knap 100 meter fra hinanden natten til søndag er formentlig påsatte

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

I carporten på Øster Sundbyvej lå der en stor stak brænde, der også var med til at sætte godtfut i branden. Foto: Grete Dahl

VEJGAARD:To bilbrande på adresser med kun cirka 100 meters afstand i Vejgaard natten til søndag har gjort beboerne i kvarteret utrygge.

- Vi fik alarmen klokken 03.43, at der var ild i en carport på Kildevældsvej, og allerede nede på Østre Alle kunne vi se et voldsomt ildskær lyse op, fortæller indsatsleder Peter Reinau fra Beredskabscenter Aalborg.
Det viste sig, at det var en brand i en carport - ikke på Kildevældsvej, men på Øster Sundby Vej cirka 100 meter fra adressen på Kildevældsvej, brandfolkene i udrykningskøretøjerne kunne se.

10-12 mand i aktion

Der var dog også brand på Kildevældsvej, hvor en Citroën i en carport udbrændte.

På Øster Sundby Vej var der brand i en stor dobbelt fritliggende carport, hvor der stod en firehjulstrækker. Både biler og carporte udbrændte begge steder.
- Vi havde 10-12 mand og to brandslukningskøretøjer og tre tankvogne i sving i en times tid fordelt på de to steder, før arbejdet med at slukke de to brande var færdigt. Branden på Kildevældsvej kunne være blevet farlig, for her var carporten bygget sammen med huset, mens carporten på Øster Sundby Vej var fritliggende, fortæller indsatslederen.

Påsatte brande

- Beboerne var noget opskræmte af brandene, og det forstår man jo godt, når brandene med stor sandsynlighed var påsatte, vurderer Peter Reinau.

Samme opfattelse har vagtchef Poul Badsberg, Nordjyllands Politi.
- Jeg vil mere end antyde, at brandene er påsatte. Der er ganske vist ikke umiddelbart spor at gå efter, for når der bliver smidt en tændstik i en bil, så er der ikke meget at gå efter, men det vil blive undersøgt i løbet af de kommende dage, siger vagtchefen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.