Biler aflives på mark ved Tved

Ni unge fyre piner det sidste liv ud af gamle biler på en stubmark

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Selv om den gamle og rustne Toyota brøler, når den får tæsk og fulde omdrejninger af Rasmus Sommer, så giver den ikke op.

TVED:Det oser, og det brøler. På en majsstub mark ved Tved er speederen lørdag eftermiddag i bund og regler er der ingen af.

En rød Opel Kadett som har tilhørt en af drengerøvenes forældre kører på to flade hjul og har ikke langt igen. En anden kører uden vand i køleren – den holder også stadig. De 12 biler, som en flok gutter har fået fremskaffet, skal skrottes - men ikke endnu. Ikke før alt liv er pinet ud af dem.

Spørgsmålet er hvem der kører mest råddent på marken, og hvis bil holder længst. Den militærdekorerede Mitsubishi er eneste overlevende fra sidste gang. Den er ikke til at få af med livet.

Smilene og humøret hos Rasmus, Bjørn, Christopher, Kasper, Thor, Tim og Søren smitter. De er alle smurt godt ind i sod, olie og jord, men de brede grin i fjæset er ikke til at tage fejl af. Dette er sjovt – rigtig sjovt, Og selv om nogle af bilisterne, der kører forbi på Hanstholm vejen, nok ryster på hovedet af synet af de gamle øser, der i kaskader af flyvende jordklumper og os fra overophedede motorer, drøner rundt på den lånte pløjemark, så elsker disse ni fyre, der til dagligt har almindeligt arbejde, at mødes jævnligt i Tved for at køre markræs.

Der holdes en pause og en kold Thor af de allerbilligste fra grænsen hældes ned. Der hældes også livsvigtig vand på bilerne, hvoraf nogle har køler og blinklys dinglende. Så er ræset i gang igen. Alle har sele på, for ind imellem, så tager en af bilerne turen rundt på taget. Men tæsk skal de have, og inden aften skulle de fleste helst være døde. Ellers arrangeres der en lille ”boksekamp” mellem bilerne.

Når dagen er omme har gutterne haft en helt fantastisk dag. Så skal der samles biler ind igen til næste gang. Heldigvis har de fået en aftale med en skrothandler, så de kan komme og hente de biler de har brug for. For der skal ikke gå lang tid, før nye skrotbiler skal have nogle tæsk på marken i Tved.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.