Tyverier

Bilister glemmer skruerne

Stor uvidenhed om nummerpladeregler, viser undersøgelse fra forsikringsselskab

Uden skruerne har nummerpladetyve let spil. Arkivfoto

Uden skruerne har nummerpladetyve let spil. Arkivfoto

HELE LANDET: Næsten hver anden dansker er ikke klar over, at der er kommet nye regler for, hvordan bilens nummerplader skal være sat fast, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det viser en undersøgelse fra forsikringsselskabet Codan, der konkluderer, at 46 procent af de adspurgte ikke har hørt om de nye regler, der trådte i kraft 15. november 2013.

Nummerplader skal være sat fast med mindst to skruer for at forebygge tyveri. I 2012 blev der anmeldt 21.507 tyverier af nummerplader, og reglen om skruer skal gøre livet lidt surere for de personer, som bruger stjålne nummerplader til tyveri af benzin fra tankstationer, indbrud, røverier eller banderelateret kriminalitet.

For nemt at stjæle plader

- Det har været alt for nemt at stjæle nummerplader. Det kan gøres på et par sekunder, hvis de blot er klipset fast, som det indtil nu har været praksis på mange biler. Vi forventer, at bedre fastgjorte nummerplader vil have en effekt på antallet af tyverier, siger pressetalsmand Henrik Suhr, Nordsjællands Politi.

Heldigvis er der lidt tid at løbe på, før bilisterne risikerer en bøde.

Først i november 2015 udløber fristen til at få skruet nummerpladerne ordentlig fast.

- Men skal man have sin bil til syn, så vil man få en bemærkning, hvis nummerpladen blot er klipset og ikke skruet fast, siger Henrik Suhr.

Dyrt at få stjålet plader

Ud over besværet med at få fat i nye nummerplader, så er det ofte bilisten selv, der kommer til at betale de 1180 kroner, som et sæt nye plader koster, da beløbet næsten altid vil være mindre end selvrisikoen på bilforsikringen.

- Det er naturligvis bøvlet og tidsrøvende at skulle sikre sine nummerplader, men vi anbefaler bestemt vores kunder at få det gjort, da det nu er et krav fra myndighedernes side, der på sigt kan ende med en bøde, hvis pladerne ikke er skruet rigtigt på, siger Mads Foged ansvarlig for bilforsikring hos Codan Forsikring.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst