Øster Vrå

Bilka vil betyde butiksdød

Hvis Bilka kommer til Hjørring, vil det få negative konsekvenser helt ind i Frederikshavn Kommune, vurderer købmand Kasper Kærsgaard fra Super Best i Østervrå

Kasper Kærsgaard frygter Bilka. Arkivfoto

Kasper Kærsgaard frygter Bilka. Arkivfoto

ØSTERVRÅ:Købmand Kasper Kærsgaard fra Super Best i Østervrå er ikke i tvivl:

Hvis Bilka kommer til Hjørring, vil butiksdød og den negative effekt brede sig til hele landsdelen.

- Sådan vil det selvfølgelig blive. Alt andet er naivt at tro. Den omsætning, Bilka vil få, skal tages et sted fra. Det er jo ikke sådan, at folk begynder at handle mere, end de gør i forvejen. Og det vil helt naturligt gå ud over butikkerne i Hjørring, men vil også ramme butikkerne i de omkringliggende byer, som for eksempel Vrå, Sindal og Tårs, siger Kasper Kærsgaard.

Men også byer i Frederikshavn Kommune, som for eksempel Østervrå og Sæby, vil få konkurrencen at føle.

- Det handler jo ikke bare om fødevarer. Et Bilka vil være så slagkraftigt, at det naturligt vil trække kunder til alle varegrupper. I Øster-vrå har vi da tydeligt mærket effekten fra A-Z, siger Kasper Kærsgaard, der konkluderer, at han er i stand til at konkurrere med Bilka, når det handler om priser.

- Men i dag ser folk ikke bare på priser. Det handler i høj grad også om de oplevelser og aktiviteter, du kan få i et stort supermarked. Og det kan jeg ikke konkurrere imod.

Kasper Kærsgaard er indstillet på, at han selv kommer til at miste en del af sin omsætning, hvis Bilka bliver en realitet.

- Jeg lukker ikke, men jeg mister omsætning. Det vil med andre ord sige, at jeg er nødt til at omstille mig på den nye konkurrence, siger Kasper Kærsgaard, der understreger, at han mener, at konkurrence er sundt.

- Men det kan ikke være meningen, at man vil splitte ”det hele ad”. Og jeg forstår ikke, at når man har en minister (Ida Auken (SF), red) der mener, at et Bilka i Hjørring er i strid med loven, hvordan kan lokalpolitikerne så fortsætte med deres planer, siger Kasper Kærsgaard, der heller ikke køber borgmester Arne Boelts (S) argument om, at der er andre kommuner i Danmark, som også har lavet et bydelscenter.

- Sat lidt på spidsen: Selv om der sker et mord et andet sted i Danmark, er det jo stadig ikke tilladt at begå et mord i Hjørring. Loven skal stadig overholdes, siger Kasper Kærsgaard.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.