Dorf

Billeder og musik på Dorf Møllegaard

Beretninger fra tidligere ansatte på Dorf Møllegaard

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Drenge ved vandmøllen på Dorf Møllegård.

DORF:”Det var et rigtig godt sted at tjene. Det er noget, man aldrig, aldrig glemmer, og man tænker på det, hver gang man kører forbi”.

Det fortæller ældre folk, der har tjent på Dorf Møllegård, og som personalet på Museerne i Brønderslev Kommune har talt med. De tidligere tjenestefolk fortæller også, at møllefamilien allerede i begyndelsen af 1950’erne havde et rigtigt toilet og brusebad, og det var tjenestefolkene ikke vant til.

Personalet på museerne har desuden fået en masse gamle fotos af møllefamilien af efterkommere, og personalet har gravet i gamle dokumenter om gården.

Så nu arrangerer museerne et spændende billedforedrag om Dorf Møllegårds historie og folkene, der har boet der. Det sker på møllegården tirsdag 22. september kl. 19., hvor museumsinspektør Lykke Olsen fortæller om møllen, der begyndte som fæstemølle under Dronninglund Slot, og som senere blev selvejende og blev en stor og velhavende gård på egnen. Mølleren Jens Jensen (1873-1951) var en kendt og indflydelsesrig mand i lokalområdet, som var med på noderne. Han byggede det arkitekttegnede stuehus og var bl.a. meddirektør i en bank i Aalborg, men han oplevede også to verdenskrige, som satte deres præg på møllegården, og han mistede et barn og sin kone på grund af sygdom.

- Denne aften er der mulighed for at høre mere om en møllegård og dens mennesker, hvor Kulturskolen fra Brønderslev slutter af med dansk musik fra Jens Jensens levetid i 1930’erne og 1940’erne. Der sælges hjemmebag og kaffe i pausen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.