Billigere brændstof til vores biler

Benzin og diesel er på vej ned i pris

Diesel til under 10 kr. pr. liter - det er længe siden, vi sidst har set dét syn. Men mandag kunne det blandt andet ses flere steder på Skalborg Bakke i Aalborg.Foto: Torben Hansen <i>Foto: Torben Hansen</i>

Diesel til under 10 kr. pr. liter - det er længe siden, vi sidst har set dét syn. Men mandag kunne det blandt andet ses flere steder på Skalborg Bakke i Aalborg.Foto: Torben Hansen Foto: Torben Hansen

AALBORG:Efter en lang periode på et kunstigt højt niveau er priserne på benzin og diesel nu støt på vej nedad, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

- Der har været lagt en risikopræmie på priserne i de senere år, og den er nu ved at blive pillet ud igen, forklarer olieanalytiker Peter Rasmussen fra Statoil.

Derfor kom listepriserne mandag ned på kr. 11,82 pr. liter benzin 95 oktan og 10,87 pr. liter diesel. Disse priser ventes at falde yderligere henholdsvis 10 og 8 øre i dag.

- Sådan i runde tal er listepriserne faldet med omkring 80 øre pr. liter siden månedsskiftet august/september, og det betyder, at man rundt om kan finde lokale priser helt ned omkring 11 kroner for benzin og 10 kroner for diesel, nævner Peter Rasmussen.

Han forklarer, at forventninger om diverse dårligdomme har betydet, at der de senere år har været lagt en slags risikopræmie på brændstofpriserne:

- Først frygtede man for produktionen i Libyen under ”det arabiske forår”, så var der rumlen omkring Irans atomprogram og så kom der risikoen for en væbnet konflikt i Syrien, hvor Iran truede med at gå ind, og hvordan ville det så se ud med olieleverancerne fra Iran?

- Men så kom det til en aftale omkring Syrien og USA og Iran er begyndt at tale sammen, så ingen af de frygtede udviklinger er blevet til noget, hvorfor risikopræmien nu er ved at blive taget ud af priserne igen.

- Desuden går det ikke helt så hurtigt som ventet med væksten i Kina, og det ser ud til, at USA med sin skiferolie kan blive selvforsynende og endda begynde at eksportere olie, lige som dollaren er faldet lidt, så nu er det i det hele taget de grundlæggende tendenser, der gælder igen, konkluderer Peter Rasmussen, som venter, at priserne vil dykke yderligere 50-60 øre pr. liter i løbet af efteråret.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.