Biogasselskab må selv til lommerne

Udvalg indstillet på lånegaranti, hvis ejerkreds selv skaffer penge

Andelshaverne bag Vaarst-Fjellerad Biogasanlæg er økonomisk stærkt trængte og afviser at være i stand til at skaffe finansiering til en ombygning.

Andelshaverne bag Vaarst-Fjellerad Biogasanlæg er økonomisk stærkt trængte og afviser at være i stand til at skaffe finansiering til en ombygning.

VAARST:Ejerne af Vaarst-Fjellerad Biogasanlæg må selv skaffe kapital til en væsentlig del af den modernisering af anlægget, som er nødvendig, hvis selskabet skal overleve.

Det anbefaler forsyningsudvalget, der i går sendte en ansøgning fra biogasselskabet om en kommunegaranti på et lån på 7,25 million kroner videre til magistraten.
- De personer, der står med ansvaret for anlæggets drift, må selv bidrage. Min erfaring er, at tingene nu engang kører bedst, når de ansvarlige selv har satset noget, siger forsyningsrådmand Tommy Eggers.

Garanti på 15 millioner

I forvejen har det stærkt forgældede biogasanlæg en kommunegaranti på 15 millioner kroner.

Da byrådet i maj sidste år behandlede ansøgningen om lånegaranti til det aktuelle projekt stillede politikerne krav om, at ejerne skal forpligte sig økonomisk. 20 procent af selskabets forpligtelser blev dengang nævnt.
I den reviderede ansøgning anmoder selskabets ejerkreds bestående af 12 landmænd om, at kravet om egen finansiering vurderes på ny, idet de oplyser, at det ikke er muligt for de få andelshavere at skaffe yderligere finansiering.

Udvalg står fast

Et forhold som Tommy Eggers kæder sammen med den økonomiske situation for landbruget.

Ikke desto mindre anbefaler udvalget altså, at byrådet i det videre forløb holder biogasselskabet fast på kravet om et øget økonomisk engagement fra ejerkredsens side, hvis kommunen skal hæve garantien.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden