Blokade mod sprogcenter

Uddannelsesforbundet forsøger at få en overenskomst med firmaet A2B, der underviser flygtninge i Hjørring

Fagforening 3. april 2017 11:45 - Opdateret 4. april 2017 09:40

HJØRRING: Mandag formiddag har Uddannelsesforbundet været i aktion foran firmaet A2B’s sprogcenter i Strømgade i Hjørring.

Der er blevet delt muffins ud til forbipasserende, men formålet er egentlig knap så hyggeligt. Det handler nemlig om at gøre opmærksom på, at lærerne hos A2B får lavere løn og ringere pensionsindbetaling end deres kolleger på andre sprogcentre. A2B er en del af koncernen AS3, som har et tocifret millionoverskud.

- Alt, hvad lærerne beder om, er en overenskomst, der sikrer sprogcentrets lærere samme vilkår, som deres kolleger på sprogcentre i øvrigt har - altså deres fortjente bid af kagen, siger Anna Konstantelos Birke, der er sektionsformand i Uddannelsesforbundet.

Forliste forhandlinger

Uddannelsesforbundet har gennem længere tid og ad flere omgange forhandlet med A2B om en overenskomst. Men kort før nytår måtte Uddannelsesforbundet sammen med Lærernes Centralorganisation (LC) konstatere, at det ikke var muligt at nå til enighed med A2B. Og derfor har LC fra årsskiftet indledt en blokade mod den private sprogcentervirksomhed.

Blokaden betyder, at ingen medlemmer af Uddannelsesforbundet, Danmarks Lærerforening, Frie Skolers Lærerforening og Handelsskolernes Lærerforening må tage arbejde på et af A2B’s sprogcentre.

Dårligere løn og pension

Hos A2B har Uddannelsesforbundet set lønninger, der ligger op til 5.000 kroner under en sammenlignelig lærer. Som ansat lærer i firmaet skal man selv indbetale fire procent til pensionsordningen, mens A2B indbetaler otte procent. Landets øvrige sprogcenterlærere har en pensionsordning på 17,3 procent, som er fuldt arbejdsgiverbetalt.

A2B ser på deres side med forundring på aktionen. Særligt fordi firmaet i disse dage er tæt dialog med forbundet om at finde en løsning, der kan være til alle parters tilfredshed.

- For det først har vi overenskomst med HK, men vi ønsker en løsning og har flere gange selv taget initiativ til forhandlinger. Problemet er, at vores ansatte, ud over undervisning, også udfører konsulentopgaver for at skaffe virksomhedspraktik til vores elever, forklarer direktør i A2B, Steen Jakobsen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...