Blomster der skaber smil

Den gode stemning, der igen er på Bangsbo denne weekend, lokker folk tilbage år efter år

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Solen skinnede, fuglene sang og en duft af vafler, søde jordbær og blomster kunne ikke snyde selv en forkølet næse, da Blomsterfestivalen lørdag formiddag blev skudt i gang. Inden klokken slog ti, og arrangementet officielt blev erklæret for åben, summede det af mennesker i Bangsbos Botaniske Have, hvor festivalen holdes.

Kort tid efter at borgmester Birgit Hansen havde holdt åbningstalen, var de første handler overstået.

Atmosfæren var god, humøret højt og smilene mange. Blomsterfestivalen kan tilsyneladende noget specielt.

- Jeg er stoppet med at komme til flere andre arrangementer, men Blomsterfestivalen bliver jeg ved at komme til. Det er ren nostalgi at komme herop, siger Christian Nordentoft, der er en tilbagevendende udstiller og gartner fra Ribe.

I flere år har han endda taget turen mere end én gang for at hente endnu et læs planter.

Duften af nybagte vafler lokkede den lækkersultne videre ned ad teltbyens hovedgade. Her stod blandt andet Sydbyens Venner og solgte kaffe og de velduftende vafler, som de stort set altid har gjort.

- Vi står her, fordi det er så hyggeligt. Men samtidig tjener vi jo også lidt ved det. Penge som vi kan bruge på aktiviteter til vores ældre, siger Inga Knudsen.

Vaffelboden har i alt 160 liter dej med til festivalen. Det er, hvad de kan nå at lave på en weekend, selvom de nok godt kunne sælge mere.

Man skal ikke glemme, at blomsterfestivalen jo er et plantemarked. Så udstillerne kom også for at gøre en god forretning.

På et hjørne havde Kresten Dissing sin stand. Det er 17. gang, han er med, og han har altid haft den plads.

- Det er en fin forretning at være her. Det er jo en bare en hobby, så jeg kommer da af med hovedparten af mine planter her.

Det er ikke til at vide om det var blomsterstøvet, der spredte smil, men i hvert fald var mange enige om, at det løfter festivalen.

- Det bedste ved Blomsterfestivalen er alle de glade mennesker, der kommer her. Man ser ikke et eneste surt menneske, så det giver en rigtig hyggelig stemning, siger udstillerkoordinator Finn Borbjerggaard.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden