Blotter dømt til psykiatrisk behandling

25-årig mand dømt for et omfattende antal tilfælde af blufærdighedskrænkelse i Frederikshavn

Den 25-årige blev ved Retten i Hjørring dømt til ambulant psykiatrisk behandling i op til fem år. Arkivfoto <i>Bente Poder</i>

Den 25-årige blev ved Retten i Hjørring dømt til ambulant psykiatrisk behandling i op til fem år. Arkivfoto Bente Poder

FREDERIKSHAVN:Det var en noget beklemt 25-årig mand, der mandag sad anklaget for adskillige tilfælde af blufærdighedskrænkelse.

Anklageskriftet afslørede, at han i en periode på godt et år - fra august 2009 til august 2010 - havde antastet cirka 20 piger og kvinder i Frederikshavn.

I et af tilfældene havde han eksempelvis vist sit lem til en ni-årig pige i en gangtunnel - og ved en anden lejlighed var det samme sket overfor to 13-årige piger på legepladsen ved børnehaven Tangloppen.

Som beskrevet var den 25-årige meget tynget af sagen, og derfor var det svært at få ham til at afgive forklaring i retten.

Af en tidligere forklaring til politiet fremgik det dog, at den 25-årige ”når han følte sig presset eller havde haft nederlag i forskellige sammenhænge, fik lyst til at gøre noget seksuelt”. Den formulering bekræftede den tiltalte i retten.

Det er efterhånden mere end to år siden, at den nu 25-årige blev anholdt af politiet. Den mellemliggende tid er blandt andet blevet brugt på en mentalundersøgelse på Risskov Psykiatrisk Hospital. Af mentalundersøgelsen fremgik det blandt andet, at den 25-årige har maniodepressive træk - og at han formentlig var sindssyg i perioden for sine gerninger.

Straffen for blufærdighedskrænkelse kan være op mod fire års fængsel, men idet den 25-årige bliver anset for sindssyg på gerningstidspunktet, så bliver han fri for straf.

Den 25-årig blev derfor i stedet dømt til ambulant behandling på et psykiatrisk sygehus i op mod fem år.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.