Blueslegender i Frederikshavn

Store musikalske oplevelser og en svedig stemning venter i weekenden i Det Musiske Hus

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SKAGEN:Fredag og lørdag - den 2. og 3. november er det Nordjyllands regionale spillested ”Det Musiske Hus”, der danner rammen om dette års overflødighedshorn af medlevende musik under navnet Frederikshavn Bluesfestival.

Hovedparten af de optrædende er fra USA, men også Irland, England. Skotland, Tyskland, Polen, Sverige, Norge og Danmark er med.

Blå musik og stemning

De store musikalske oplevelser, den fantastiske stemning og atmosfære har altid været festivalens varemærke. Det er for mange meget mere end ”blåt” musik, og med dette års program af svedig og intim blues i alle dens herlige afskygninger, må selv den mest kræsne overgive sig.

Fælles for dette års kunstnere er, at de er helt i top på hvert deres felt.

Jeremy Spencer

Super-slideguitarist og Elmore James-ekspert Jeremy Spencer og blues-gigant Peter Green startede ved hjælp af Mike Vernon Fleetwood Mac i 1967. Sammen med Mick Fleetwood og John McVie slog de et blueseventyr i gang af et band, som bedst kan beskrives som det mest komplette og originale hvide bluesband nogensinde. I 2006 udgav Jeremy sammen med norske Trond Ytterbø Band den roste cd ”Precious Little”.

Tre store

Mark Hummel, Anson Funderburgh og Little Charlie Baty. Det er en drøm der er blevet til virkelighed. Tre store på scenen på samme tid, det er næsten for godt til at være sandt. Mark Hummels geniale harpe og to guitarister, der kan udtrykke bluesens inderste sjæl. Både Anson & Little Charlie er for mange oppe i de tynde luftlag af ønskelisten. Alle erfarne musikere, der med sikker hånd og mund tager os med på en tur i bluesens univers på en måde så man vil have mere, meget mere.

Bernard Allison

Bernard Allison: “Jeg begyndte at spille da jeg var 10 år, jeg tog guitaren og lyttede til plader. Dengang gik jeg i skole, og spillede med i et high school jazz band. De troede jeg kunne læse noder, men jeg improviserede det bedste jeg havde lært.” Kort efter sin eksamen fra high school, begyndte han i Koko Taylors Blues Machine. Han spillede også i Willie Dixons Blues All-Stars og har turneret med sin far Luther Allison. Bernard lærte slideguitar af Johnny Winter og Stevie Ray Vaughan. Bernard var på festivalen 2008 og siden har mange forespurgt på et genhør.

Paul Lamb

Paul Lamb & The King Snakes har vundet alt, hvad der er værd at vinde af priser indenfor bluesverdenen og bandet har efterhånden optrådt på mere end 300 større festivaler. Med guitarist Ryan Lamb, søn af Paul, og den Ray Charles-inspirerede forsanger Chad Strentz er bandet absolut i topform. Der er dømt ”good times” og stemning, med glimt i øjet. De vælter simpelthen spillestederne med deres helt unikke univers af soul, akustisk country-blues, dansevenlig swingende vestkyst boogie og den tungere Chicago tradition.

Diunna Greenleaf

Den multi grammynominerede sanger og entertainer Diunna Greenleaf har været i Europa mange gange, men dette er første gang i Danmark. Bandlederen af Blue Mercy, er en indfødt texaner (Houston), der har en baggrund i gospel musik. Påvirket af folk som Koko Taylor og Aretha Franklin, hendes egne forældre Ben & Mary Greenleaf (Gospel). Hun har sidenhen udviklet sin egen “Diunna blues style”. Hun kombinerer det voldsomme shout med gospel, soul og dybtfølt blues der tager en på en følelsesmæssig rutsjetur. Diunna er helt sikkert jokeren på dette års festival.

Andre navne

På plakaten er også: Den Skandinaviske blueskonge Sven Zetterberg m. Band, Eamonn McCormack + tidligere Thin Lizzy guitarist Brian Robertson , Bluesjamboree m/ Mik Schack, Peter Nande, HP Lange og S. Sjöblom, Janice Harrington & House Full Of Blues, West Weston & Ronni Busack-Boysen, JT Lauritsen, Serve You Right To Suffer og Boogie Boys.

Samarbejde med hoteller

Dette års festival i Det Musiske Hus i Frederikshavn 2. og 3. november koster fra 265 kroner, og det er den 7. i rækken. Igen i år er der indgået et samarbejde med byens hoteller, så der kan købes festivalbillet inkl. hotelovernatning med morgenmad. Sidste år var dette tilbud en kæmpe succes, og samtlige hoteller i Frederikshavn var udsolgt.

Se mere på www.bluesfestivalen.dk.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.