Bod til nordjysk bæravler

En bærproducent fra Tuen ved Bindslev har betalt 50.000 kroner til 3F for at have betalt for lidt løn til polske bærplukkere

Blåbær.Arkivfoto: Claus Søndberg <i>Pressefotograf Claus Søndberg</i>

Blåbær.Arkivfoto: Claus Søndberg Pressefotograf Claus Søndberg

TUEN:En polsk kvinde fik for 20 dages arbejde som bærplukker hos en nordjysk bæravler i Tuen ved Bindslev kun udbetalt godt 6000 kroner. Det svarer til 81 kroner i timen inklusive tillæg og feriepenge før skat.

Det er alt for lidt i følge den overenskomstaftale, som bæravleren har med 3F, der forpligter avleren til at betale mindst 126 kroner i timen før tillæg.

- Arbejdsgiveren har behandlet østarbejderne under al kritik. De har arbejdet som daglejere, der kun fik mulighed for at tjene penge, når det var tørvejr og ud af deres beskedne løn skulle de aflevere 50 kroner om dagen for at bo i en skurvogn, siger gruppeformand for Byg og Grøn hos 3F Skagerak, Frank Tronborg.

Han vurderer, at polakkerne har fået 6000-8000 kroner for lidt i løn.

- Arbejdsgiveren har overtrådt overenskomsten på flere punkter og selvom polakkerne ikke er medlem hos os, så synes vi ikke han skulle have lov til at slippe afsted med det, siger Frank Tronborg.

Derfor trak 3F bæravleren i arbejdsretten, hvor det endte med et forlig. Den nordjyske arbejdsgiver skal betale 50.000 kroner i bod til 3F, som nu vil holde øje med at bæravleren fremover lever op til overenskomsten.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Live fra Mia-sagen: – Jeg skrev til hende på Messenger, da hun forsvandt fra mig
Luk