Bøde til tømrermester efter faldulykke

Medarbejder gled på et syv meter højt tag

Arkivfoto <i>Bente Poder</i>

Arkivfoto Bente Poder

TRANUM:Indehaveren af et tømrerfirma fra Brovst er ved retten i Hjørring idømt en bøde på 40.000 kroner for overtrædelse af arbejdsmiljøloven på grund af manglende sikkerhedsforanstaltninger.

Indehaveren var tiltalt for ikke at have instrueret nogle medarbejdere om anvendelse af korrekt sikkerhedsudstyr da firmaet var i færd med at lægge tagrygning på en landbrugsbygning ved Tranum 5. december 2011.

Medarbejderne benyttede en lift, hvis arm ikke var lang nok, derfor trådte en ansat ud på taget, der havde en hældning på 30 grader med det resultat, at han gled ned af det 7 meter høje tag.

Brud på ryggen

Ifølge lægeerklæringen pådrog medarbejderen sig alvorlige brud på ryghvirvler og havde en længerevarende sygdomsperiode, Men den tilskadekomne pådrog sig ikke varigt men efter ulykken.

Indehaveren af firmaet mente, at han fuldt ud havde opfyldt sine forpligtigelser med hensyn til at have tilrettelagt arbejdet på en sikkerhedsmæssig forsvarlig måde, og han ankede omgående sagen til frifindelse ved landsretten.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden