Bøder på 225.000 kr. i dyreværnssag

61-årig landmand fra Thy dømt for misrøgt af dyr, og har fået forbud mod at beskæftige sig med dyr. Også hustruen er dømt

Foto: Peter Mørk

Foto: Peter Mørk

En 61-årig landmand fra Thy skal betale 150.000 kroner i bøde, og han fik en fængselsstraf på 14 dage, som dog er gjort betinget. Samtidig har manden fået forbud mod at beskæftige sig med dyr fem år. Også mandens 46-årige hustru, der står som ejer af besætningen, blev dømt. Hun skal betale en bøde på 75.000 kr.

Det er dommen i en langvarig dyreværnssag, som fredag blev afgjort ved Retten i Holstebro. Sagen tog sin begyndelse tilbage i efteråret 2013, hvor en dyrlæge for første gang blev opmærksom på forholdene i den 61-åriges stald. Her, og under talrige opfølgende besøg helt frem til februar i år, fandt dyrlæger bl.a. køer med ildelugtende og gabende sår og ubehandlede knoglebrud. Og på grund af manglende udmugning i stalden gennem længere tid havde kreaturerne vanskeligt ved at nå deres foder og vand.

Også grise, heste og flere mindre dyr har levet under forhold, som i det 14 sider lange anklageskrift er blevet betegnet som "uforsvarlige" eller "groft uforsvarlige". I et enkelt tilfælde blev forholdene vurderet som egentlig dyremishandling.

Dommen blev afsagt efter et sagsforløb, der strakte sig over adskillige retsdage. Den 61-årige har nægtet sig skyldig.

Sagen mod den 61-årige omfattede tillige slagtning af geder, grise, får og heste under uhygiejniske forhold - og salg af kødet, uden autorisation eller registrering hos myndighederne. Det var denne ulovlige slagterivirksomhed, som i 2013 gjorde, at myndighederne blev opmærksomme på forholdende i stalden. Retten besluttede, at han skal have konfiskeret slagteknive, båndsave og andre remedier i forbindelse med slagterivirksomheden.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.