Bødestraf til nordjysk forsvarsadvokat

Forsvarsadvokaten lod på egen hånd sin klient ringe hjem til familien i Rumænien, selvom han var underlagt politiets skærpede kontrol

Arkivfoto: Bente Poder <i>Bente Poder</i>

Arkivfoto: Bente Poder Bente Poder

HJØRRING:Det var tydeligvis en ubehagelig og uvant situation for en nordjysk forsvarsadvokat, da han fredag ved Retten i Hjørring var på anklagebænken i en straffesag.

Anklageren, der var hentet ind fra Aarhus krævede ham idømt 30 dages fængsel for at have misbrugt sit hverv og set stort på politiets brev og besøgskontrol af advokatens klient

Omkring jul og nytår lod han i to omgange en rumænsk mand ringe hjem til sin familie i Rumænien for at fortælle hvor han befandt sig og ønske god jul.

Skærpet kontrol

Rumæneren var imidlertid varetægtsfængslet og under skærpet opsyn af politiet, fordi der stadig var en hovedmistænkt på fri fod i en sag for datasvindel med dankort.

- Det er kun politiet, der kan give lov til den slags opkald og det skal ske under deres kontrol. Det vidste forsvarsadvokaten godt, sagde anklager Morten Holm.

Tolken var nøglevidnet

Her blev tolkens forklaring formentlig afgørende. Hun fortalte i retten, at forsvarsadvokaten efter telefonsamtalerne, som hun oversatte, havde bedt hende om ikke at sige noget om dem til politiet.

Ikke groft nok

Advokatens forsvarer Jens Chr. Christensen argumenterede for, at sagen absolut ikke var så grov at det kunne henføres til embedsmisbrug.

Klienten var blevet indskærpet, at han ikke måtte tale om sagen i telefonen, og der var blot tale om en menneskelig gestus overfor Rumæneren, der tryglede om at give sin familie besked. Forsvareren henviste også til , at politiet senere gav en anden fængslet rumæner i sagen lov til også at ringe hjem til familien. Men det skete under overvågning af politiet.

Domsmandsretten fandt forsvarsadvokaten skyldig, men begrænsede straffen til 10 dagbøder af 1000 kroner. Advokaten må fortsat fungere som forsvarer.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.