Bølgerne går højt i døbefonten

I Vrå, Løkken og Hundelev har man fundet et nyt navn til sit skoledistrikt, men et flertal af politikerne i børne- og undervisningsudvalget tog mandag en tavlesvamp og viskede navnet ud.

Et distrikt med flere skoler - eller undervisningssteder, som kommunen ynder at kalde det - kan ikke uden videre skifte navn. Det må forældre og elever i Vrå, Løkken og Hundelev sande.

Et distrikt med flere skoler - eller undervisningssteder, som kommunen ynder at kalde det - kan ikke uden videre skifte navn. Det må forældre og elever i Vrå, Løkken og Hundelev sande.

Bølgerne går højt i døbefonten, når det gælder navngivningen af skoledistrikt Vrå Skole, der består af skolerne i Vrå, Hundelev og Løkken. Skolens bestyrelse havde nemlig - efter en konkurrence - besluttet, at distriktet skulle omdøbes til "Sydvest Skolecenter - Vrå, Hundelev, Løkken", men navnelegen har - måske - været skønne, spildte kræfter. Mandag har et flertal i Hjørring Kommunes børne- og undervisningsudvalg nemlig besluttet, at man i Vrå-distriktet skal beholde sit nuværende navn: Vrå Skole (med undervisningssteder i Hundelev, Løkken og Vrå, red.) - At man kalder det for Vrå Skole giver en god, geografisk forståelse. Jeg synes, at det bliver lidt mere bøvlet med et nyt navn, siger udvalgsformand Viggo Bilde (UP). Der er dog fortsat en mulighed for, at der bliver åbnet op for nye navne: To Venstre-folk, Morten Bjerg Jakobsen og Keld Emil Damsgaard, har nemlig krævet at få sagen behandlet i byrådet. Også fra Sindal havde man spurgt politikerne, om man måtte udskrive en navnekonkurrence, men også her hedder distriktet altså fortsat Sindal Skole, hvis man spørger forvaltning og et flertal af politikerne. Derfor er det måske også lidt pudsigt, at man i Vrå i øjeblikket kalder sig Vrå Skolecenter, mens man i Sindal kalder sig Tannisbugt-Sindal Skolecenter. Ingen af delene er nemlig rigtige - ifølge Hjørring Kommune.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.