Børn har frit spil

Bødkergården har fået udendørs instrumenter

Børnene på Bødkergården i Østervrå er vilde med de nye instrumenter.Foto: Kim Dahl Hansen
Musik 11. september 2013 09:00

ØSTERVRÅ: Bødkergårdens børn og personale har fået flere ”strenge” at spille på i hverdagen, hvor udendørs musikinstrumenter er rykket ind på legepladsen.

En knopskydning i Østervrås integrerede børneinstitution betyder at mangfoldigheden af tilbud med levende dyr, natur og gode udfoldelsesmuligheder har fået selskab af en helt ny aktivitet og fredag var der officiel indvielse med fuld musik.

Det er bestyrelsesmedlem Karin Rasmussen, der har bragt ideen på banen for 1½ år siden, efter et besøg i Tivoli, København, hvor hun så de udendørs instrumenter i brug. Bestyrelsen var straks med på ideen, og i samarbejde med pædagog Solveig Jensen blev der strikket en ansøgning sammen til Sparekassen Vendsyssel Fond Jerslev.

Derfor står der nu to tæskofoner, to krintrommer, en klanggryde og en alt alofon i ”Krodillegården”. Bødkergårdens yngste afdeling – vuggestuen Sneglehuset - har også fået en lille afdeling med to klanggryder, en vægmonteret alt alofon og en sopran alofon.

Musikinstrumenterne passer fint ind i Bødkergårdens læreplanstemaer for musikalsk udvikling. Børnene har fri adgang til at spille, og opstillingen gør, at de kan få øjenkontakt med hinanden.

- Instrumenterne er meget robuste, fortæller Solveig Jensen, så det giver alle vore børn mulighed for at eksperimenterer med lyder, også på mange forskellige udviklingsniveauer.

ÅB

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...