Børnenes kontor får arv

Magistraten har besluttet, at arven efter værtshusejer går til ferieophold for børn, der har det svært

Magistraten har besluttet, at arven efter værthusejer James August Thompson, der etablerede Onkel Tom skal gå til Børnenes Kontor.  Arkivfoto: Henrik Bo <i>Pressefotograf Henrik Bo</i>

Magistraten har besluttet, at arven efter værthusejer James August Thompson, der etablerede Onkel Tom skal gå til Børnenes Kontor. Arkivfoto: Henrik Bo Pressefotograf Henrik Bo

AALBORG:Det bliver børn, der har det svært, der får glæde af arven efter værtshusejer, James August Thompson, der i 1941 etablerede det i Aalborg verdenskendte værtshus, Onkel Tom.

Magistraten besluttede på et møde mandag, at arven på 26.280 kr. skal gå til Børnenes Kontor, der arrangerer ferieophold for elever i Aalborg kommunes skoler på fondens tre feriehjem. Ferieopholdene tildeles de børn, som på grund af økonomiske, sociale og andre årsager trænger til et ferieophold.

- Vi synes, at Børnenes Kontor er bredt favnende, og de gør noget for mange børn og familier. Det er en gammel institution i byen, så derfor vil vi gerne donere pengene til dem, siger borgmester Henning G. Jensen (S).

James August Thompson skrev et testamente i 1953, hvor han betænkte Aalborg Kommune. I første omgang arvede de tre børn udenfor ægteskabet dog renterne af formuen til deling. Men af testamentet fremgår det også, at ”når det længstlevende af mine børn afgår ved døden skal hele den båndlagte kapital tilfalde kommunens kasse til fri rådighed”.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.