Bog om en enestående værkstedsfabrik

Bogen går i dybden med netop dette enestående erhvervsbyggeri.

Bogen går i dybden med netop dette enestående erhvervsbyggeri.

Hasserisstuerne udgiver nu bogen Arne Jacobsen og CAC Motorrenovering i Aalborg,.

Bogen er skrevet af forhenværende stadsarkitekt Knud Tranholm, og dens tilblivelseshistorie er for så vidt enkel, fortæller Jørgen Elsøe Jensen, professor, dr. scient.

- Jeg er tidligere formand for Bygnings- og Landskabskultur i Aalborg Kommune og påtog mig i den egenskab at få ejeren, SDK biler, overtalt til at indgå i en fredning, da de havde overtaget anlægget i 2007.

- Det lykkedes med lidt hjælp fra stadsarkitekt Knud Tranholm.

- Derfor var det også naturligt for os at skrive en bog om byggeriet og den berømte arkitekt, fortæller Jørgen Elsøe Jensen.

Arne Jacobsen byggede ikke så meget uden for Københavnsområdet, og den lille værkstedsfabrik på Riihimækivej 3 er det eneste erhvervsbyggeri fra hans hånd her i byen og i Jylland.

Den er til gengæld temmelig enestående.

Bygherren var den århusianske fabrikant Carl Christensen, hvis firma, CAC, stadig findes.

Carl Christensen interesserede sig levende for kunst og kultur, og det er formentlig baggrunden for, at han bad den berømte arkitekt til at løse opgaven i Aalborg for ham.

Der findes flere store samleværker om Arne Jacobsens liv og arbejde, men bogen går i dybden med et enkelt byggeri, som perspektiveres i den verdensberømte arkitekts person og øvrige virke.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.