Boksning i fem årtier

Erik Thrane har i knap fem årtier sat et kraftigt fingeraftryk på bokseklub

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BRØNDERSLEV:I den internationale bokseverden slog en ung Cassius Clay for alvor sit navn fast i sværvægtsklassen, og herhjemme indledte Tom Bogs en professionel karriere som nævefighter.

Samme år, 1964, fik en ung 18-årig Erik Thrane i Brønderslev smag for boksesporten, og lysten til at være med i og omkring den firkantede ring har ikke fortaget sig siden.

- Ja, det er ikke rigtig til at fatte, at der er gået næsten 50 år, siden en god kammerat tog mig med første gang til boksning i klubben i Brønderslev, siger Erik Thrane.

Omkring 15-20 aktive boksere udgjorde dengang Brønderslev Bokseklub, og udover to faste ugentlige træningspas blev der delt øretæver ud ved adskillige stævner rundt omkring i landet.

- Dem var der rigtig mange af dengang, men alligevel havde jeg også tid til at spille fodbold i sommerperioden.

- Dengang handlede det udelukkende om at få så mange boksekampe som muligt, og i det hele taget blev der ikke passet så godt på os unge boksere, som nu om dage, påpeger Thrane.

Efter en aktiv bokseperiode på syv-otte år indledte han en lang og flot karriere som leder, træner, bestyrelsesmedlem og formand i Brønderslev Bokseklub.

Har nået pensionsalderen

Erik Thrane er 67 år og har således nået pensionsalderen, og han påpeger også gerne, at han ikke er limet til stolen som formand for bokseklubben.

- Faktisk vil jeg gerne træde lidt tilbage, men det kræver, at andre vil prøve kræfter med formandsposten, og de står ikke ligefrem på spring.

Han glæder sig til gengæld over at kunne dele tjansen som træner i klubben med Morten Rosenkilde, der tidligere er aktiv bokser.

Alligevel bliver det stadig til tre ugentlige træningspas for Erik Thrane med klubbens unge talenter, og efter at man fik nye lokaler i Brønderslev Hallen for et par år siden, er medlemstallet fordoblet til 50-60 aktive boksere.

- Og der er flere store talenter på vej, hvilket selvfølgelig glæder mig meget.

Det halve liv

Boksning har betydet utroligt meget for Erik Thrane, og selv siger han, at det er halvdelen af hans liv.

- Og det har kun kunnet lade sig gøre, fordi min hustru Else Marie har affundet sig med, at jeg har brugt mange timer i bokseklubben. Heldigvis er hun også selv meget aktiv som bestyrelsesmedlem i tennisklubben, ligesom hun spiller bridge, og som pensionist har jeg nu også fået bedre mulighed for at bruge 10-15 hver uge på boksning.

Men selv om timetallet løber op i adskillige tusinde igennem årene, har Erik Thrane altid afslået at få løn som træner i bokseklubben.

- Det er mere vigtigt, at der er en god økonomi i klubben, og for mig er en stribe gode boksevenner og en stribe anerkendelser det hele værd.

Erik Thrane har igennem årene fået Jysk Amatør Bokse Unions ”Aksel Eriksen-lederpokal” og unionens guldnål. Desuden har han fået en idrætslederpris i Brønderslev, ligesom han er æresmedlem i bokseklubben.

- Og selv om jeg gerne ser en afløser på formandsposten. kan jeg slet ikke undvære livet i den klub, der har givet mig så meget i snart et halvt århundrede, slutter Erik Thrane.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.