Boligejere skal overveje omlægning

Den faste realkreditrente når ikke mærkbart længere ned, end den er nu

- Det er nu muligt at låse renten fast på et meget lavt niveau, siger Hans Peter Christensen.
Arkivfoto: Grete Dahl <i>Grete Dahl</i>

- Det er nu muligt at låse renten fast på et meget lavt niveau, siger Hans Peter Christensen. Arkivfoto: Grete Dahl Grete Dahl

NORDJYLLAND:Den senere tids rentefald gør, at boligejere med variabelt forrentede realkreditlån skal overveje at lægge deres lån om til lån med en fast rente.Det mener direktør Hans Peter Christensen fra det uafhængige rådgivningsfirma uvildige.dk. Ganske vist er renten på de variabelt forrentede rentetilpasningslån i deres forskellige varianter fulgt med den faste rente nedad i den senere tid og ligger dermed også i dag historisk lavt. - Men det er nu muligt at låse den effektive rente fast i de næste 30 år på et niveau på omkring 3,3 procent, hvilket er omkring 2,5 procent mere end renten på et F1-lån lige nu, men stort set identisk med den gennemsnitlige fleksrente siden introduktionen i 1996, konstaterer Hans Peter Christensen. Selvom de rekordlave danske realkreditrenter er rare for de danske boligejere, så skyldes de dårlig europæisk økonomi.I denne situation opfattes Danmark som et sikkert område at investere i. Men det er usikkert, om de faktorer, der i øjeblikket alle trækker i retning af lave danske renter, fortsætter med at gøre deres virkning.

Nærmer sig bunden

Hans Peter Christensen fra uvildige.dk vil ikke afvise, at realkreditrenterne kan falde yderligere.- Jeg er ikke sikker på, om panikken ikke lægger sig, og der derfor ikke længere er behov for at betragte Danmark som en sikker havn. Der er jo en lemmingeeffekt, både når renten falder som nu, og typisk også når den stiger, så det kan gå begge veje. - Men om vi nu er helt nede på bunden, det ved reelt ingen, mener Hans Peter Christensen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.