Boliger - eller grøn oase på Skolemarken

Modstand i Skagen mod ide fra kommunal fokusgruppe

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SKAGEN:Hotel - butikker - kulturhus. Det er bare nogle af de forslag, som har været i spil til udnyttelse af Skolemarken, Kappelborgskolens gamle idrætsplads.

Men nu peger pilen i en helt ny retning: boliger.

Et salg af grunden vil give hurtige penge i den slunkne kommunekassen.

Men allerede nu er der kritiske røster - for hvem er det lige, der skal købe de nye boliger i en by, hvor masser af boliger er til salg.

Frederikshavn Kommune har udviklet ideen om boliger på Skolemarken i samarbejde med en inviteret, anonym fokusgruppe ”med kendskab og tilknytning til Skagen”.

Gruppens forslag lægger vægt på, at der i området skabes et tæt bymiljø, der bygger på traditioner fra de ældre kvarterer i Skagen. Bebyggelsen skal rumme en grøn oase med stiforbindelse til Kulturhuset Kappelborg på den modsatte side af Chr. X’s Vej.

Arkitekt Poul Nedergaard Jensen er formand for Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur i Skagen. Han har ikke været med i fokusgruppen.

Han forstår ikke, hvorfor kommunen vil have boliger tæt på kirkegården og Kappelborg.

- Der er ikke brug for flere boliger, for der er 700-800 huse til salg i Skagen. Hvis skagboer gerne vil være tæt på bymidten, så kan de bo på den modsatte side af Chr. X’s Vej, men i stedet bliver husene dér solgt til ferieboliger.

Poul Nedergaard foreslår i stedet Skolemarken udlagt til bypark eller - hvis grunden skal bebygges - så til offentlige formål.

For dyrt for skagboer

Jeppe Nielsen Kyk, nu forhenværende byrådsmedlem, har skubbet på for at få en politisk afklaring om Skolemarken, men heller ikke han tænder på forslaget om boliger.

- En dum ide, siger han.

- Det bliver for dyrt for almindelige skagboer at købe hus dér. Ældreboliger har vi allerede for mange af. Så det bliver et kvarter for deltidsskagboer og dermed et øde område en stor del året.

Jeppe Kyk har tidligere fået oplyst af kommunens forvaltning, at grunden har en værdi på op til 22 mio. kr., alt afhængig af dens anvendelse.

Parkering og frirum

I de skitser til bebyggelsesplan, som kommunen har fået udarbejdet er der regnet med under 20 boliger på arealet.

Jeppe Nielsen Kyk vil gerne have parkeringsplads på en del området og en grøn oase på resten.

- Et sted, hvor folk kan solbade om sommeren og en lille boldbane.

Sæt bilen

Huset Holst ligger som nabo til Skolemarken. Direktør Jens Holst ser det som et fejlgreb at fylde Skolemarken op med boliger.

Han peger i stedet på at gøre den til velkomstområde for endagsturister - med p-plads, allerhelst en nedgravet sådan med tunnelforbindelse under Chr. X’s Vej. Resten af Skolemarken vil han bevare som grønt område og legeplads, så turisterne både kan stille bilen og spise madpakke. Der må også gerne være cykeludlejning og turistkontor.

- Turistkontoret ligger helt forkert ved havnen. Det svært tilgængeligt med en høj trappe, og om vinteren kommer der meget få udefra på havneområdet.

Hans forslag skal ses i sammenhæng med hans ønske om reducere den trafikale belastning i midtbyen og lede den tunge trafik til havnen væk Chr. X’s Vej og Holstvej.

Økonomiudvalget besluttede forleden - imod indstillingen fra kommunaldirektør Mikael Jentsch - at klappe hesten og inddrage skagboerne i planlægningen for Skolemarken. De skal have mulighed for at komme andre ideer til anvendelsen, før der træffes beslutninger.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden