Boligforening bliver klar til hjertestart

Alle beboere i Vesterport tilbydes kursus i hjertelungeredning

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:- Når nu vi har investeret i fire hjertestartere, så er det vigtigt, at beboerne ved, hvordan de skal bruge den og hvordan de i det hele taget skal hjælpe personen med hjertestop.

Det mener formanden for Vesterport Willem Kulk og direktøren Steen Møller Andersen.

Boligforening vil derfor invitere de mange hundreder lejere på et gratis kursus i hjertelungeredning, som tilbydes igennem projektet Parat til Hjertestart.

Formanden og direktøren har allerede selv gennemført kurset, som tager en halv time, og de håber, at rigtig mange af Vesterports 5000 beboere vil melde sig på kurserne, som planlægges gennemført i marts og april.

Direktør Steen Møller Andersen gennemførte Parat til hjertestart-kurset sammen med de cirka 60 ansatte i Vesterport.

Men det var formanden for Vesterport Willem Kulk, der foreslog, at boligforeningen gik forrest i kampen for at redde liv.

- Min søn er ansat på Denex i Elling, hvor de var på kursus. Hos Parat til Hjertestart opfordrer de alle til at undervise andre for eksempel i familien så min søn underviste mig ud fra den dvd og dukke, som udleveres på kurserne.

Det skete før jul, og formanden Willem Kulk foreslog så, at Vesterport for det første investerede i fire hjertestartere og for det andet sørgede for at både ansatte og beboere fik mulighed for at få kurset fra Parat til Hjertestart.

Hjertestarterne er nu placeret udendørs, så de er til at komme til døgnet rundt. Hjertestarterne findes ved de forskellige afdelingers gildesale d.v.s. på Abildgårdsvej, på L.P.Houmøllersvej, i Fælledbo og i Engparken.

- I Strandby ligger vores afdeling tæt på fiskeriforeningen, der i forvejen har en hjertestarter, så her fandt vi det ikke nødvendigt at installere hjertestartere, siger Steen Møller Andersen.

Udover at skabe tryghed for beboerne i boligforeningen, så bør andre borgere i Frederikshavn, også vide besked, så de kan gøre brug af hjertestarterne, hvis de står med en person, der har fået hjertestop.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.